Update: Autoritățile l-au prins pe bărbatul care a amenințat că va arunca în aer sediul România TV. Este vorba despre un fost jurnalist, în prezent pensionat, în vârstă de 70 de ani.

Ioan Alexandru Tătar a trimis un e-mail cu numele său la redacția România TV. El a fost ridicat de poliție și dus la audieri și riscă să fie reținut pentru 24 de ore.

În ultimii ani, acesta a făcut o emisiune sportivă la un post de televiziune. Absolvent al facultății de ziaristică, Tătar a lucrat la Radio Timișoara.

Știre inițială

Sediul România TV a primit o amenințare cu bombă, prin intermediul adresei de e-mail. Amenințarea vine după dezvăluirile făcute la postul de televiziune cu privire la fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, sunt de părere jurnaliștii postului.

Autoritățile române, în frunte cu SRI au reacționat prompt și au trimis mai multe echipaje la fața locului.

”În această seară, a fost trimis un mail de amenințare la România TV în care se scria că „veți sări în aer”. Cei de la România TV au sunat la 112. Două echipaje de la Brigada antitero și de la Poliție sunt la fața locului. Au fost demarate procedurile standard de verificare. Autorul acelui e-mail a fost identificat și se fac cercetări.”, a precizat, pentru știripesurse.ro, oficialii SRI.

În platou se afla ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Mai mult decât atât, site-ul romaniatv.net este picat de asemenea la momentul transmiterii acestei știri.