Membrii grupării Nordkreuz au alcătuit o listă cu ținte formată din politicieni de stânga sau care susțin politicile pro migrație. Cei 30 de membri ai grupării teroriste ar avea legături cu poliția, cel puțin un membru fiind în continuare angajat în comandamentul special al Biroului de Investigații Penale. Aceștia s-au folosit astfel de datele poliției pentru a alcătui lista morții.

Conform Redaktions Netzwerk Deutschland, o agenţie de cercetare din Hanovra, gruparea pregăteşte un atac în masă asupra duşmanilor săi politici.

Membrii grupării au comunicat prin mesaje criptate pe Telegram şi au accesat calculatoarele poliţiei pentru a colecta aproape 25.000 de nume şi adrese ale politicienilor locali care au jucat un rol activ în eforturile civice în perioada crizei refugiaţilor din 2015.

Pe listă s-ar afla membri din SPD, Partidul Verzilor, Die Linke şi Uniunea Creştin Democrată a cancelarului german Angela Merkel.

Aceste informaţii vin după ce la începutul lunii Walter Lübcke, un membru al CDU, partidul conservator al lui Merkel, a fost ucis la domiciliul său din vestul ţării. Un suspect în vârstă de 45 de ani, având legături cu mişcarea neonaziştilor, a fost arestat weekendul trecut. Această dramă a zguduit întreaga ţară care se teme de apariţia terorismului de extremă dreapta.

Potrivit ministrului german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, în țara sa există peste 12.000 de extremiști de dreapta violenți.