Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a susținut clar și răspicat că PNL şi USR cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl ţin să nu cadă.

”Iată ce declară KWI: „Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate”. O nouă majoritate presupune un nou Guvern. Noua majoritate se va constitui după alegeri, zice KWI. Deci abia după alegeri s-ar încumeta PNL să vină la guvernare, ca să nu aflăm cum stă treaba cu ştiinţa noilor penelişti de a guverna. Până atunci, Viorica Dăncilă, cu voie de la Iohannis, poate sta liniştită în fotoliul prim-ministerial”, afirmă Vosganian

În ceea ce piveşte afirmaţia preşedintelui Iohannis conform căreia alegerile pot fi la termen sau anticipate, liderul ALDE spune că invocarea anticipatelor ”e o gogoriţă”, pentru că aşa ceva nu se poate întâmpla.

”Aşa că dacă vreţi să aflaţi ce pot gălăgioşii oponenţi de azi, dacă vreţi să vedeţi un Guvern PNL cu USR în coadă, întâi votaţi. Adică mergeţi în orb, blind. cum se zice la pocker. Ceea ce, adesea, sugerează cacealmaua. Dar asta abia la sfârşitul anului viitor. Până atunci PNL şi USR cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl ţin să nu cadă”, conchide Varujan Vosganian..