Pensionarii au mari probleme. Deputatul Pro România, Emilia Meiroşu, a susținut clar și răspicat că n-ar mai fi bani de pensii la buget.

Meiroşu a arătat, într-un comunicat de presă, că Guvernul Dăncilă-Dragnea vrea să meargă mai departe cu legea pensiilor, o lege foarte importantă deşi cuprinde multe aspecte care nu sunt în favoarea cetăţenilor, scrie Obiectiv de Brăila.

„Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare, cu toate majorările, de la 1 ianuarie 2019, nu trebuie să aşteptăm până în anul 2021! Trebuie să fim corecţi cu cei peste 5 milioane de pensionari şi să beneficieze de măriri cât mai curând posibil. Dacă sunt bani la buget, de ce trebuie să aşteptăm până în 2021? Tocmai de aceea, colegii deputaţi din PRO România au depus un amendament pentru ca toate majorările prevăzute de lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, a comnetat liderul PRO România.

Ea a susținut că cetăţenii au nevoie de majorări în prezent, pentru că acum sunt creşteri de preţuri.

„Deja se vorbeşte despre o creştere cu 30% la produsele de bază în decembrie 2018, comparativ cu anul trecut! În cazul în care Guvernul Dăncilă-Dragnea nu face tot posibilul pentru ca toate majorările promise de legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, există un singur motiv: nu sunt bani! Aşadar, legea pensiilor este o MINCIUNĂ, praf în ochii pensionarilor!”, a arătat liderul Pro Romania.

Ea a propus şi o soluţie: suspendarea pentru 1 an a subvenţiei primite de partide şi utilizarea fondurilor pentru plata pensiilor.

„PSD a primit doar în luna septembrie 35 de milioane de lei, iar PNL – 16 milioane. Suma totală pentru 2018 plătită partidelor este de 190 de milioane de lei. Nu mai puţin de 300.000 de pensii minime ar fi putut fi acordate din această sumă”, a arătat  vicepreşedinte al PRO România.

În concluzie, aceasta a spus că, dacă sunt bani, majorările să fie aplicate de la 1 ianuarie 2019.

„Dacă nu sunt bani, să nu mai fie minţiţi pensionarii!”, a conchis liderul Pro Romania.