Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că face, duminică, verificări la penitenciarele Mioveni, Găeşti, Bucureşti-Rahova şi Bucureşti-Jilava pentru a controla mai multe aspecte ale derulării activităţii cotidiene.

Control inopinat

”Vă informăm că, astăzi, 22.12.2019, echipe de specialişti de la nivelul aparatului central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-au deplasat la penitenciarele Mioveni, Găeşti, Bucureşti-Rahova şi Bucureşti-Jilava, în vederea verificării modului de desfăşurare a activităţilor specifice siguranţei deţinerii şi regimului penitenciar, a stării administrativ-gospodăreşti, a modului de organizare a programului zilnic, precum şi a calităţii hranei distribuite persoanelor aflate în custodie”, a transmis, duminică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor – ANM.

Activitatea a avut un caracter inopinat şi se înscrie în seria verificărilor periodice destinate identificării unor soluţii manageriale concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, arată news.ro.

Dragnea e la Rahova

Potrivit ANP, duminică, sunt în penitenciarele din România 20.527 persoane private de libertate.

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, este întemnițat încă de la finele lunii mai 2019 la Penitenciarul Rahova, având de ispășit o condamnare de 3 ani și jumătate cu executare, în urma condamnării pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu.

Dragnea muncește pentru a câștiga credite și vorbește la telefon zilnic. Acesta are dreptul să vorbească o oră în fiecare zi și folosește acest drept din plin.

Fără statut de privilegiat

El a pierdut statutul de privilegiat și a fost mutat într-o celulă împreună cu alți 4-5 deținuți, unul dintre aceștia fiind traficant de droguri.

De asemenea, lui Dragnea i-a fost refuzată permisia, însă a primit dreptul la un pachet suplimentar.

Ziua fostului demnitar începe la 6:30 în penitenciar, iar după micul dejun acesta merge la garaj. Liviu Dragnea primește și vizite, însă nu foarte dese.