De asemenea, vor fi create 230 de locuri de muncă în alte sectoare. Airbus a informat că se află în negocieri constructive cu sindicatele, care au avertizat anterior în privinţa concedierilor. 

În septembrie, Airbus a prezentat un plan de reorganizare internă în urma căruia toate diviziile vor fi combinate într-o singură companie, în ideea simplificării guvernanţei corporatiste şi optimizării eficienţei. Airbus Group va fuziona cu principala sa divizie Airbus Commercial Aircraft, care produce avioane de pasageri, în cadrul unei noi entităţi botezate "Airbus". Francezul Fabrice Brégier va deveni director operaţional al Airbus în timp ce germanul Tom Enders va rămâne directorul general al grupului. 
Marţi, Airbus a anunţat că în cadrul planului de restructurare s-a decis mutarea sediilor companiei de la Paris şi Munchen la Toulouse, în sudul Franţei. 

Majoritatea disponibilizărilor vor fi efectuate în Franţa, fiind afectaţi aproximativ 640 de angajaţi. Alţi 429 de angajaţi vor fi concediaţi în Germania, şi câteva zeci în Spania şi Marea Britanie. 

Marţi, acţiunile Airbus au urcat cu 0,4% la Bursa de la Paris. Anul acesta, titlurile au înregistrat un declin de aproximativ 3%. 

Luna trecută, grupul Airbus a raportat o scădere cu 21% a profitului în trimestrul trei din 2016, din cauza dificultăţilor înregistrate cu furnizorii, a performanţelor reduse la divizia de aeronave comerciale şi a slăbiciunii continue de pe piaţa elicopterelor comerciale. 

Profitul operaţional înaintea elementelor excepţionale a scăzut la 731 de milioane de euro (796 milioane de dolari) în perioada iulie – septembrie 2016. Veniturile au înregistrat un declin de 1%, la 13,95 miliarde de euro. Analiştii se aşteptau la un profit operaţional de 743 milioane de euro. 

Airbus Helicopters a inaugurat, recent, noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018. 

AGERPRES