Compania Airbus Helicopters, care a inaugurat anul trecut noua fabrică de elicoptere de la Ghimbav, județul Brașov, o investiție de 52 milioane de euro, este hotărâtă nu doar să producă elicoptere în România, ci și să transforme România într-un centru de excelență pentru producția elicopterelor H215, după cum a transmis Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters, în cursul unei întâlniri avute marți la Palatul Victoria cu Premierul României Sorin Grindeanu.

Oficialul Airbus Helicopters a subliniat excelentele relații pe care grupul le are de 40 de ani cu România și a spus că fabrica de la Ghimbav creează o nouă oportunitate, aceea de a porni un ciclu industrial veritabil prin producerea elicopterelor civile și militare H215.

 

Prezența Airbus Helicopters în România va avea un impact pozitiv asupra balanței comerciale, prin adăugarea unui volum de exporturi de aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei.

 

Noua fabrică de la Ghimbav va găzdui producția elicopterului H215, un aparat bi-motor, economic, robust şi cu capabilităţi pentru misiuni multiple.

Fabrica de 10.000 de metri pătraţi este finalizată iar echipamentele şi utilajele necesare producţiei şi asamblării elicopterului H215 sunt în curs de instalare. Fabrica va avea 350 de angajați când va atinge capacitatea de producție maximă.

Primii specialiști au beneficiat de cursuri de specializare la fabrica Airbus Helicopters de la Marignane, din Franța. De asemenea, Airbus se implică în pregătirea noii generații de specialiști în aeronautică prin realizarea unui parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov.