Goldman Sachs si alte banci europene au primit 93 miliarde de dolari de la asiguratorul AIG, in contul unor datorii pe care grupul le avea fata de institutiile financiare.

Astfel, AIG a platit aproximativ jumatate din fondurile guvernamentale primite catre mai multe banci printre care Goldman Sachs, Deutsche Bank, Societe Generale si Barclays.

Astfel, Societe Generale si Deutsche Bank vor primi 4,1 miliarde de dolari si, respectiv, 2,6 miliarde de dolari. De asemenea, AIG va plati 2,5 miliarde de dolari catre Goldman Sachs si 1,8 miliarde de dolari catre Merrill Lynch.

Volumul foarte mare al datoriilor AIG catre marile banci din intreaga lume a aratat importanta salavarii grupului de la prabusire. Autoritatile americane au anuntat in nenumarate randuri ca trebuie evitata intrarea in colaps a asiguratorului deoarece acest lucru ar duce inevitabil la prabusirea sistemului financiar global.

AIG a fost salvata de la faliment primind de la guvernul SUA un ajutor de 173 miliarde de dolari.

AIG a anuntat, la inceputul acestei luni, o pierdere de 61,7 miliarde de dolari in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut.

Sursa: CNN