Pilotul de raliu Alexandru Filip este sceptic în ceea ce privește aceste modificări aduse Legii circulației. Conform acestora sunt sancționați șoferii care folosesc dispozitive mobile atunci când conduc, scrie hotnews.ro.

„Inclusiv polițiștii vorbesc la telefonul mobil când sunt la volan. Schimbarea ar trebui să vină, în primul rând, din partea celor care aplică legea și, evident, și din partea noastră”, spune Alexandru Filip.

Poliția Română a anunțat că, din 12 octombrie 2019 vor intra în vigoare noile reglementări prin care va fi interzisă , la volan, folosirea telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video. Sancțiunea pentru nerespectare legii este de la 6 la 8 puncte amendă (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) și 4 puncte penalizare.

Alexandru Filip vorbește și de dispozitivele hands-free, care în opinia sa pot fi la fel de periculoase.

„Chiar dacă avem ambele mâini pe volan și vorbim la hands –free, nu ne putem concentra la ceea ce facem, nu ne uităm în oglinzile retrovizoare, nu anticipăm traficul și de aici rezultă accidente. După părerea mea, dacă ai de dat un telefon important, te oprești și vorbești pentru că cele două-trei minute pe care le pierzi sunt mult mai valoroase pentru viața pe care, de fapt, ți-o pui în pericol.”