Principalii investitori provin din Germania, SUA şi Asia. Aceștia au lansat proiecte în special în sectoarele auto, IT, industria alimentară şi logistică.
Din cele 83 de proiecte de investiţii coordonate de HITA, 13 au fost investiţii de anvergură pentru care guvernul de la Budapesta a fost de acord să ofere sprijin financiar. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la 702 milioane de euro şi acestea au creat 4.500 noi locuri de muncă.
Gyorgy Kerekes a precizat că HITA a purtat anul trecut discuţii pentru proiecte de investiţii în valoare de peste cinci miliarde de euro, a căror finalizare ar crea 18.000 de locuri de muncă.
Din informațiile postate pe site-ul HITA, din 1990 și până în prezent, Ungaria a atras investiții străine directe de peste 65 de miliarde de euro, cea mai mare parte a banilor fiind plasați în industria auto și în firmele de software.
În ceea ce privește România, conform datelor BNR, valoarea totală a investițiilor străine directe a fost în 2011 de 1,9 miliarde de euro, cu 13,6% mai mică decât în 2010.