Compania a inaugurat două fabrici în 2012, la Prejmer (Braşov) şi Şintereag (Bistriţa), iar în 2013 a ajuns la o capacitate de producţie de 11.500 metri de produse pe zi, aferente unei cote de piaţă de 24%.

Sebastian Bodu, directorul executiv al Symmetrica, spune că instabilitatea politică, lipsa unor proiecte de infrastructură majore şi lipsa capacităţii de atragere a fondurilor europene se regăsesc printre principalele cauze care au condus la stagnarea pieţei de profil în 2013.

Astfel, piaţa de pavele, borduri şi rigole din România a atins în 2013 aproximativ acelaşi nivel ca şi în anul precedent, având un volum de circa 12 milioane de metri şi o valoare de aproximativ 66 de milioane de euro.

„Cu toate că, la nivel de piaţă, vânzările din 2013 au fost susţinute de proiectele publice de reabilitare a trotuarelor, pieţelor şi zonelor pietonale, lipsa unor investiţii mai mari în infrastructură a determinat menţinerea acesteia la acelaşi nivel din 2012. Astfel, principala măsură pe care ar trebui să o ia în considerare autorităţile pentru a impulsiona atât piaţa de pavaje, cât şi întrega piaţă de construcţii ar fi alocarea de fonduri mai generoase pentru proiectele majore de infrastructură”, a subliniat reprezentantul companiei.

Referitor la evoluţia pieţei de profil din acest an, Sebastian Bobu estimează că volumul produselor livrate se va menţine la nivelul ultimilor doi ani, 2014 putând aduce şi o stagnare a preţului pentru pavele şi borduri, după ce în 2013 s-a înregistrat o uşoară creştere în acest sens.