"Cred că săptămâna viitoare putem semna contractul de finanţare a Aeroportului internaţional Baia Mare. Cred că ne-am specializat în finanţarea de lucrări pentru aeroporturi, iar cu puţin timp înainte am semnat contractul pentru Aeroporturile Satu Mare şi Tulcea. Am deblocat problemele care existau la aeroportul din Suceava şi sper ca şi la Aeroportul internaţional Baia Mare să se finalizeze lucrările contractului de finanţare, chiar dacă lucrările pe partea de execuţie se află în procedură de contestaţie. Am înţeles că săptămâna viitoare urmează să aibă un răspuns în instanţă şi sper să se şi finalizeze lucrările, ca din 2016 să beneficiem de alte fonduri (…) ca orice investiţie într-un aeroport, indiferent de orice zonă a ţării unde se află, indiferent de disputele politice pe un asemenea subiect, eu, personal, consider că orice investiţie în acest domeniu poate genera creştere economică pentru zona în care se află", a afirmat Marius Nica. 

În aceeaşi conferinţă, senatorul Sorin Bota (PSD) a apreciat că, după terminarea lucrărilor de modernizare, Aeroportul internaţional Baia Mare va deveni unul dintre principalele puncte de cargo din Transilvania. 

"Preconizăm deschiderea unui punct de mărfuri, transporturi cargo pe Baia Mare, pentru că va avea o pistă corespunzătoare pentru aeronavele mediu curier, plus dezvoltarea unei baze logistice în vecinătatea aeroportului", a explicat Sorin Bota. 

AGERPRES