Un important aeroport din România, închis 10 zile. Cursele se mută pe aeroportul Henri Coandă din București

Un important aeroport din România, închis 10 zile. Joi, pe data de 12 octombrie, Aeroportul din Craiova a anunțat că în perioada 16-25 octombrie, din cauza unor lucrări de extindere și modernizare, își va muta cursele pe Aeroportul Henri Coandă din București.

Directorul Aeroportului din Craiova a declarat că „în perioada 16-25 octombrie vor avea loc o serie de lucrări în cadrul proiectului de extindere și modernizare, care constau în amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță, iar toate cursele se vor muta, în această perioadă, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă”, relatează Boardingpass.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre 60 de zboruri dus-întors.

Un nou aeroport în sudul Capitalei

Vă amintim că la sfârșitul lunii septembrie, proiectul pentru construirea unui aeroport în sudul Capitalei a fost aprobat în Consiliul Local al Sectorului 4.

„Construirea unui aeroport internațional prin contribuția Sectorului 4 al Municipiului București, în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu, a intrat în linie dreaptă. Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat în ședința de marți asocierea între cele două entități administrative, în vederea finanțării și realizării în comun a acestui proiect de investiții.

Aeroportul ce urmează a fi construit în sudul Capitalei va fi unul internațional, mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Brașov, întrucât ar urma să deservească un număr mai mare de județe, cu o populație mai mare.

De asemenea, va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât și cu unele speciale pentru transportul de marfă, în condițiile în care, pe ambele direcții, Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest moment”, a informat Primăria Sectorului 4.

Proiectul va fi derulat de Primăria Sectorului 4 și CJ Giurgiu

În curând, va fi construit un aeroport în zona de sud a Capitalei. Proiectul va fi derulat de Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Giurgiu. Anunțul a fost făcut, miercuri, de primarul Sectorului 4 București, Daniel Băluță. Noul aeroport va fi unul internaţional.

Va fi mai mare decât cel din Braşov pentru că deserveşte un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare. Noul aeroport trebuie să aibă atât terminale de pasageri, cât şi de cargo. Mai multe puteți citi aici.