Adrian Zuckerman, fostul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti în timpul mandatului lui Donald Trump, a revenit la avocatură. Zuckerman (64 de ani), avocat și diplomat american originar din România, de etnie evreiască, şi-a încheiat mandatul în România în luna ianuarie a acestui an.

Fostul ambasador s-a alăturat firmei de avocatură DLA Piper

Acum, el s-a alăturat practicii de real estate a firmei globale de avocatură DLA Piper şi va lucra la biroul acesteia din New York, potrivit Profit.ro.

DLA Piper este una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume şi a treia din Statele Unite, după venituri. Firma este activă şi în România.

„Sunt încântat să mă alătur unei firme globale de calibrul și prestigiul DLA Piper și de oportunitatea de a îi asista pe clienții acesteia în realizarea obiectivelor lor de business în Europa și în lume”, transmite Adrian Zuckerman.

„Cooptarea sa va întări platforma noastră globală și capacitatea de a furniza consiliere nuanțată și sofisticată”

„Ambasadorul Zuckerman vine cu un background impresionant în serviciul public, iar cooptarea sa va întări platforma noastră globală și capacitatea de a furniza consiliere nuanțată și sofisticată clienților din întreaga lume”, spune Richard Chesley, co-partenerul executiv al diviziei americane a DLA Piper.

Potrivit firmei americane de avocatură, România a semnat cu Statele Unite un acord de cooperare în domeniul apărării pe 10 ani, în timpul mandatului lui Adrian Zuckerman, un acord interguvernamental privind extinderea și retehnologizarea centralei de la Cernavodă, precum și o înțelegere cu ExIm US, agenția de credit pentru export a SUA, pentru finanțarea proiectelor de la Cernavodă.

Zuckerman va activa în calitate de avocat „of counsel”, adică va avea o relaţie profesională constantă cu DLA Piper, fără să fie însă partener, asociat, acționar sau membru al acesteia.

La începutul acestui an, DLA Piper se alătura unui apel public făcut de mai multe firme de avocatură din SUA. Acestea îi cereau lui Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite la acel moment, să îl demită pe Donald Trump prin invocarea Articolului 25 din Constituţia americană, ca urmare a violenţelor de la clădirea Capitoliului de pe 6 ianuarie.