Candidatul democrat la preedinţia Statelor Unite Joe Biden, soţia sa Jill şi candidata pentru funcţia de vicepreşedinte Kamala Harris şi-au publicat marţi declaraţiile fiscale pentru anul 2019, cu câteva ore înaintea dezbaterii dintre Biden şi preşedintele Donald Trump.

Declaraţiile arată că Biden şi soţia sa Jill au declarat anul trecut venituri impozabile în valoare de 944.747 de dolari şi au plătit taxe federale de 31%, respectiv 299.346 de dolari.

Trump nu a plătit taxe federale pe venituri

Harris şi soţul ei Doug Emhoff au declarat venituri impozabile de 3.018.127 de dolari, majoritatea proveniţi din parteneriatul lui Emhoff la o firmă globală de avocatură, DLA Piper. Cei doi au plătit un impozit pe venit de 1.185.628 de dolari, respectiv de 39%.

Publicarea declaraţiilor fiscale este un gest strategic, având loc la mai puţin de 48 de ore de la publicarea de către New York Times a unei investigaţii bazate pe declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump din ultimii peste 10 ani, care au arătat că acesta a plătit taxe federale de numai 750 de dolari în 2016 și 2017.

Potrivit publicaţiei, Trump nu a plătit taxe federale pe venituri, întrucât afacerile lui au înregistrat pierderi de sute de milioane de dolari, el folosindu-se de acest lucru pentru a-şi reduce obligaţiile fiscale.

Trump acuză din nou ”fake news”

Trump a afirmat că ceea ce publicat New York Times este ”fake news”, dar nu a contestat în mod direct datele.

De cealaltă parte, liderul de la Casa Albă i-a cerut rivalului său democrat să facă un test antidrog înainte de a urca pe scenă.

“Cer cu tărie un test antidrog pentru somnolenţa lui Biden înainte sau după dezbaterea de marţi seară”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Şi, ca să nu facă notă discrepantă, preşedintele american a anunţat că va fi şi el supus unui test.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a petrecut tot weekend-ul pregătindu-se pentru dezbaterea de marți seară cu preşedintele Donald Trump.

Evenimentul mult-aşteptat va avea loc la Universitatea din Cleveland, după ce sediul său iniţial, Universitatea Notre Dame din Indiana, a renunţat să-l găzduiască din cauza pandemiei de coronavirus.