Aflat la Antena 3, Adrian Streinu Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București a explicat care ar fi soluția prin care oamenii ar putea opri criza provocată de coronavirus. Potrivit spuselor sale, soluția este una simplă – dacă noi nu ne protejăm, nu o va face nimeni.

„Salvarea suntem noi! Dacă noi nu ne protejăm, să ştiţi că nu o poate face nimeni. Dacă înţelegem că trebuie să o mai rărim cu vizitele, că trebuie să stăm la o anumită distanţă… Dacă ne aducem aminte că virusul se deplasează cu o viteză de 7,3 m pe secundă şi că stă în aerosoli la o înălţime de circa 1 metru – 1 metru şi jumătate mai mult de 30 de minute… vă daţi seama că orice persoană care a strănutat în zona respectivă şi a avut virusul reprezintă o sursă de contaminare a celor din jur.”, spune Adrian Streinu Cercel.

Măsurile de protecție trebuie respectate

Acesta a continuat prin a explica faptul că măsurile de protecție impuse precum purtarea măștii ne ajută să ne protejăm în cazul în care cineva strănută într-un anumit loc.

În plus, acesta a subliniat că spălatul pe mâini este o regulă foarte simplă. În același timp, acesta a mai spus că igiena personală este cea care va face diferența.

”Atâta timp cât noi păstrăm masca pe figură, acoperind şi nasul şi gură, ne spălăm şi pe mâini şi pe faţă, acestea sunt reguli cât se poate de simple şi nu ar putea înlocui ce ar putea să facă o politică de sănătate publică.

Igiena personală este cea care va face diferenţa. Purtatul măştii tot timpul, de acasă până la serviciu şi înapoi este cea care va face diferenţa”, a explicat Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

Când vom scăpa de virusul necruțător

Tot la Antena 3, managerul de la ”Matei Balș” a venit cu cea mai așteptată informație de până acum. Potrivit acestuia, nu vom scăpa de coronavirus în acest an. Adrian Streinu Cercel a adăugat că din anul 2022, coronavirusul ăși va arăta imposibilitatea de a se mai transmite cu repeziciune.

„Încet, încet el va trebui să iasă din circulaţie. Evident, nu anul acesta, nu la anul, dar din 2022 încolo el va începe să îşi arate imposibilitatea de a se mai transmite cu repeziciune în populaţie”, a spus Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

Sursa foto: INQUAM/Photos Octav Ganea