După ce au primit o factură la gaze de peste 400 dolari în prima lună, Annabelle și Alex început un proces de îmbunătățire a izolației, au schimbat aparatele pe gaz cu unele electrice și au trecut la casa ”zero emisii” în ceea ce privește consumul de energie, scrie abc.net.

Tranziția către casa zero emsii a costat 12.000 de dolari

Acum nu mai plătesc niciun dolar pe factura la gaze și, pe parcursul unui an, exportă mai multă energie electrică în rețea decât importă, iar toată această tranziție i-a costat 12.000 de dolari. Ei sunt convinși că, în doar câțiva ani, își vor recupera și acești bani.

„A avea o casă zero emisii ni s-a părut întotdeauna imposibil. Părea că va trebui să facem sacrificii mari legate de modul nostru de viață”, spune Annabelle, care lucrează ca medic într-o unitate COVID.

„Dar cu cât am aflat mai multe despre tehnologia disponibilă, cu atât ne-am dat seama că nu trebuie să fii un erou pentru a face asta”, adaugă ea.

Mișcarea mondială a celor care visează la casa viitorului cu ”zero emisii”

Cei doi fac parte dintr-o mișcare mondială care își imaginează un viitor în care mai mulți oameni locuiesc în case confortabile, cu emisii scăzute și cheltuiesc mai puțin pentru energie. În 2020, căutând modalități de a avea căldură și a se simți confortabil în casa destul de veche, unde curentul pătrundea peste tot, Annabelle și Alex au apelat la grupul de Facebook My Efficient Electric House (MEEH).

Îmbunătățirea izolației a fost punctul de plecare

Annabelle și Alex au adăugat izolație acoperișului, au înlocuit lambriurile din baie cu o folie de plexiglas și au oprit orificiile de ventilație din pereți, create inițial pentru a evita acumularea de monoxid de carbon. Totul a costat 700 de dolari.

Ulterior, au cheltuit 6.000 de dolari pentru a instala un aparat de aer condiționat cu sistem dublu split. Pentru încă o mie de dolari, au înlocuit aragazul cu o plită electrică cu inducție. În final, au dat 4.000 de dolari pe un boiler electric de apă caldă. Asta a însemnat că se puteau deconecta de la rețeaua de gaze, ceea ce a dus la economisirea taxei zilnice de service de 1,50 USD.

Nu în cele din urmă, Annabelle și Alex au plătit 1.000 de dolari pentru a-și moderniza panourile solare de pe acoperiș de 3,5 kW, la un sistem de 5 kW, ceea ce înseamnă că produc mai multă energie decât consumă.

”Nu suntem zgârciți cu electricitatea și avem toate aparatele foarte moderne”, spune, mulțumită, Annabelle.