Șeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, comisarul Traian Berbeceanu neagă informațiile conform cărora alimentele vor fi raționalizate. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că starea de urgență are menirea de a ajuta populația și nu va duce la un blocaj, iar ideea că ar putea apărea abuzuri din partea autorităților este una falsă.

„Starea de urgenţă are menirea de a ajuta populaţia, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieţi în cele din urmă. În acelaşi timp, ştirile false şi interpretările rău intenţionate nu fac decât să îngreuneaze situaţia, să ne îndepărteze, pe noi toţi, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării şi stoparea răspândirii noului coronavirus.

Nu este adevărat că alimentele vor fi raţionalizate, nu este adevărat că ţara va fi blocată şi mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgenţă ar putea să genereze abuzuri ale autorităţilor

Mass media, în mod special, cei care aleg să își exprime părerile prin intermediul rețelelor sociale, în particular, au datoria de a prezenta obiectiv, calm și realist situația. Iar dumneavoastră trebuie să aveți încredere în mesajele, indicațiile, solicitările și recomandările autorităților!”, a transmis, duminică, Traian Berbeceanu.