Aurel Manole sau „bunicul erou” cum este poreclit în Iași, se chinuie să-și crească singur cei trei nepoți, după ce mama lor a murit, recent. Familia se descurcă greu cu cheltuielile deoarece doar din pensia de 1.000 de lei, plus alocațiile copiilor, nu-și permit un trai decent.

„Acum trebuie să îmi cresc nepoții. Săptămâna asta am să merg să depun actele pentru a-i lua în plasament. Fiica mea, care stătea cu copiii, a murit săptămâna trecută, abia am îngropat-o.

Săraca avea 43 de ani și era foarte bolnavă… Pe tatăl copiilor nu l-am cunoscut niciodată, nici măcar nu știu cine este”, a povestit bătrânul de 73 de ani.

„Abia îmi ajung banii de pe o zi pe alta”

Deși a muncit cinstit o viață întreagă, bietul om are o pensie cu care nu s-ar putea întreține nici măcar pe el însuși. Din dragoste pentru nepoții săi, acesta refuză să-și cumpere medicamente ca să le poată da mâncare copiilor.

„Cum să mă descurc cu banii? Foarte greu îmi este, vă dați seama… Abia îmi ajung banii de pe o zi pe alta, ca să o zic pe aia dreaptă. Dar ce să facem, mergem înainte așa cum putem. Când rămân fără bani mă duc și împrumut de pe la cunoscuți. Dar nici așa nu îmi este ușor pentru că luna următoare trebuie să dau banii înapoi.

Trebuie să îmi iau și medicamente, dar de unde? Este foarte greu când ai așa puțini bani. Eu am probleme cu tensiunea și trebuie să iau zilnic medicamente. Dar și mai tare mă doare sufletul de nepoțica mea cea mare, care are 18 ani.

Trebuie să ajung cu ea la un medic pentru că a suferit un șoc enorm la moartea mamei și de atunci parcă s-a terminat totul… Sunt turmentat de tot ceea ce se întâmplă”, a explicat Aurel Manole pentru Bună Ziua Iaşi.

„Nu mănânc, duc tot acasă la copii”

Deși a muncit o viață întreagă, acesta a ajuns la bătrânețe să mănânce la cantina săracilor. Cu lacrimi în ochi, bunicul erou a spus că nu se atinge deloc de mâncarea primită, ci o duce pe toată acasă copiilor.

„Mâncarea este foarte bună. Eu sincer să fiu nu mănânc din ea, o duc pe toată acasă la copii. Ei mănâncă, eu mă descurc într-un fel sau altul. Însă, nepoții mei sunt mici, nu pot să îi țin flămânzi! Cel mai mic nepot al meu are 5 ani, mai am unul de 7 ani și nepoata mea cea mare a făcut 18 ani. Eu mă rog la Dumnezeu să îi țină sănătoși și să mă ajute să îi cresc”, a spus acesta.