Victor Costache, fost ministru al Sănătăţii în Cabinetul Orban a declart că Ludovic Orban i-a cerut să își dea demisia. Totodată, el a mai precizat că motivul invocat de premierul de atunci l-ar fi reprezentat propunerea acestauia privind testarea în masă după o discuţie cu profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Totodată, el susține că a fost acuzat de ”fraternizare cu PSD-ul”, subliind faptul că în medicină, domeniul în care activează nu există nici guvernare și nici opoziție, ci doar interesul pacienților.

„Mi s-a cerut demisia de către Ludovic Orban, e momentul să o declar şi să o recunosc la mai bine de un an de la acest episod. Unul din motive a fost testarea în masă şi faptul că, preluând acest mesaj şi această iniţiativă a domnului profesor Adrian Streinu Cercel, cu care am colaborat extraordinar de bine şi pe care îl respect, am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziţia, cu PSD.

Vreau să spun că în medicină nu există opoziţie sau nu există guvernare. În medicină, există numai interesul pacienţilor şi al oamenilor”, a declarat Victor Costache, fostul ministru al Sănătăţii la Antena 3.

Motivul pentru care Orban l-a demis pe Victor Costache

Amintim faptul că în luna marie 2020, Victor Costache a demisionat de la Ministerul Sănătăţii, la doar o zi după ce a anunţat că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă.

Funcția de premier era atunci ocupată de Ludovic Orban, care a declarat în şedinţa de Guvern, că în privinţa testelor pentru coronavirus se respectă cu stricteţe procedura adoptată de INSP şi că există o ordine a priorităţilor care nu poate fi încălcată.

El mai menționa atunci că testarea din ”ușă în ușă” nu este o poveste serioasă.

„Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase şi aş vrea să accentuez acest lucru. Deci noi aplicăm clar procedurile, care sunt proceduri validate”, a subliniat Orban.