Alexandru Rafila a făcut primele declarații în legătura cu tragedia de la Spitalul „Vicor Babeș” din Capitală în urma căreia trei persoane și-au pierdut viața. Medicul îi acuză pe guvernanți de lipsă de organizare și de iresponsabilitate.

Declarațiile lui Alexandru Rafila

„Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor. Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Alexandru Rafila a mai spus că politicienii de la guvernare încearcă să găsească vinovați. „Am văzut o reacție de pasat responsabilitatea, încercau să-l scoată vinovat pe Adrian Streinu-Cercel. Nu a lucrat niciodată la Babeș”, a precizat Rafila.

Tragedie la Spitalul „Victor Babeș”

Trei persoane au murit luni la spitalul bucureștean” Victor Babeș” în urma unei defecțiuni a instalației de oxigen.

Trei pacienţi au murit, luni seară, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Cinci pacienţi au fost transferaţi. Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă în acest caz.Decesul celor trei pacienţi din unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti este anchetat de poliţişti şi procurori. Trupurile celor trei pacienţi vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală.

”Astăzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienţi, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din sectorul 3”, a transmis, luni seară, Poliţia Capitalei.

Poliția a precizat că cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul. ”Trupurile neînsufleţite urmează a fi ridicate şi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei”, a mai precizat Poliţia Capitalei, transmite news.ro

Sursa foto: Dreamstime