Mihaela Bilic spulberă toate miturile legate de nutriție

Nutriționistul Mihaela Bilic oferă un răspuns încurajator pentru cei care doresc să slăbească fără a renunța la alimentele preferate, inclusiv la deliciile precum sarmalele și cartofii prăjiți. Este posibil să câștigi lupta cu kilogramele și să obții rezultate fără să recurgi la diete restrictive sau să excluzi complet anumite alimente. Este important să adopți o abordare echilibrată și sănătoasă în ceea ce privește alimentația, să mănânci în mod moderat și să faci alegeri inteligente în ceea ce privește combinația și porțiile de alimente.

„Se poate slăbi și cu sarmale, și cu ardei umpluți, și cu sandviciuri, și, bineînțeles, și cu cartofi prăjiți. Diferența o face cantitatea. Organismul trebuie să primească puține calorii.

Și, uite, culmea, nu doar alimentele dietetice au puține calorii. Putem să mâncăm puțin și din alimentele care sunt bogate în zahăr sau grăsimi” – a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, citată de Realitatea.

Carnea cu cartofi, cel mai echilibrat meniu

Mihaela Bilic spune că este o greșeală să spunem că asocierea dintre carne și carbohidrați, ar fi una dăunătoare. Nu doar atât, nutriționista subliniază că această asociere este lucrul cel mai sănătos. Dar și echilibrat din punct de vedere nutritiv.

„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv.

De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii „Doctor de bine” de pe PRO TV.

Mihaela Bilic spune că nu trebuie să confundăm preparatele pentru o dietă cu cele pentru o persoană care poate mânca aproape orice. Carnea cu cartofi nu este utilă doar celor care urmează un regim alimentar.

Mihaela Bilic a remarcat că există o confuzie între slăbit și sănătate. Precum și între disociere și normalitate. Ea a explicat că atunci când se elimină făinoasele și cartofii din dietă, motivul este deseori dorința de a slăbi. Însă acest lucru poate duce la un dezechilibru în organism.

Ea a adăugat că lipsa carbohidraților împiedică transformarea caloriilor în grăsimi de rezervă. Fapt ce justifică alegerea de a consuma salată în loc de garnitură alături de friptură. Pentru cei care doresc să aibă o alimentație echilibrată și nu întâmpină probleme de greutate, Mihaela Bilic a subliniat că o farfurie ideală ar trebui să conțină atât carne, cât și făinoase, precum și legume.