Pentru a vedea care sunt efectele acestei combinații, la care multă lume recurge, site-ul Fitwirr a decis să facă un experiment. Iată ce a constatat cea care a băut dimineața, timp de o săptămână, apă caldă cu lămâie.

Pentru a reduce balonarea, a întări imunitatea și a încetini îmbătrânirea, există un ritual de dimineață despre care se știe că face unele miracole. Se spune că un pahar de apă cu lămâie dimineața este o modalitate naturală de a obține beneficiile oferite de acest fruct.

Citricele precum lămâile, portocalele și grapefruitul, sunt bogate în vitamina C. Această componentă dietetică este necesară pentru sinteza colagenului, care ajută la construirea și repararea vaselor de sânge, tendoanelor, ligamentelor și oaselor și, prin urmare, citricele sunt utile pentru persoanele cu osteoartrită.

Acest obicei simplu poate oferi un aport de potasiu, poate preveni oxidarea

Lămâile sunt bogate în vitamine, minerale și nutrienți care ajută organismul în diferite moduri. Potrivit medicului nutriționist Roxanne B. Sukol, începerea zilei cu un pahar cu apă caldă cu lămâie are un impact profund asupra sănătății. Acest obicei simplu poate oferi un aport de potasiu, poate preveni oxidarea, apariția pietrelor la rinichi și creșterea în greutate.

Iată cum a decurs experimentul în care s-a băut un pahar de apă caldă cu suc de lămâie, la prima oră, timp de o săptămână. De menționat că s-a folosit aproximativ jumătate de lămâie la un pahar de apă caldă.

Ziua 1

Cea care a făcut experimentul a renunțat la obiceiul de a bea cafea, alegând acum apa caldă cu lămâie. A fost un ritual nou și, în comparație cu cafeaua, spune că s-a simțit mai hidratată.

Pentru cineva care nu se hidrata suficient pe parcursul zilei, acest nou obicei a ajutat la ceva foarte important: i-a reamintit că trebuie să bea mai multă apă în timpul zilei.

Ziua 2

De data aceasta, apa cu lămâie a fost încălzită la microunde timp de 30 de secunde. Din nou, s-a simțit mult mai hidratată și a motivat-o să bea mai multă apă în timpul zilei. În plus, a avut senzația că i-a dispărut foamea care o încerca de obicei la primele ore.

Ziua 3

La mijlocul săptămânii, a început să se simtă mai puțin balonată după rutina de dimineață. S-a simțit din ce în ce mai bine cu această nouă rutină și chiar mai ușoară (deși nu poate spune dacă în primele două zile a dat jos ceva kilograme.)

De asemenea, după culoarea mai deschisă a urinei, și-a dat seama că este mult mai hidratată.

Ziua 4

A început să se simtă mai plină de energie dimineața și chiar că dă mai mult radament la locul de muncă. Totodată,
a început să se simtă mai puțin dependentă de cofeină, iar acesta a fost un câștig uriaș.
De asemenea, nu a mai fost atât de balonată.

Ziua 5

A început să creadă că acesta este cel mai bun mod de a începe dimineața, având o stare de bine nu doar interioară, ci și exterioară. Consumul de apă cu lămâie a ajutat și la o mai bună concentrare, mai ales la orele dimineții. Și dorința de a bea cafea era de domeniul trecutului.

Chiar dacă nu poate spune că a slăbit în primele 5 zile, cu siguranță a început să se simtă mai bine din toate punctele de vedere.