Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a vorbit despre întrevederea cu președintele Klaus Iohannis. În cadrul unui interviu acordat la B1 Tv, acesta a dezvăluit că întâlnirea a fost una legitimă, iar invitația a venit prim premierul țării.

Totodată, el a explicat că șeful statului își dorește să știe ce se întâmplă în guvern, ce programe, dar și ce proiecte au miniștrii în contextul în care noul an abnia a început. Ministrul susține că la întâlnire s-au discutat mai multe priorități precum PNRR-ul, dar și absorbția de fonduri europene.

„Invitaţia a venit prin domnul prim-ministru, în primul rând. Este o discuţie legitimă, din partea preşedintelui României, de a vedea Guvernul şi miniştrii din Guvernul României, ce programe au, ce proiecte au. Suntem la început de an, avem buget anul acesta de la începutul anului, ceea ce pare o noutate după câţiva ani în care nu am avut buget la începutul anului. A fost o discuţie legată de priorităţi, absorbţia fondurilor europene, de ceea ce trebuie să facem prin PNRR”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a fost întrebat dacă există îngrijorări din partea preşedintelui Klaus Iohannis. În acest context, Cseke Attila a declarat că atitudinea șefului statului este una legitimă, în contextul în care el a fost cel care l-a nominalizat pe Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Totodată, el a mai adăugat că șeful statului a purtat idscuții civilizate, echilibrate, totul fiind legitim.

Klaus Iohannis, îngrijorat de Guvern?

”E o atitudine legitimă a preşedintelui. Până la urmă preşedintele a nominalizat prim-ministrul, acesta şi-a format o echipă votată în Parlament. Nu se încheie mandatul preşedintelui prin această nominalizare a prim-ministrului desemnat şi apoi votul în Parlament, ci prin faptul că a pus un prim-ministru desemnat în persoana domnului Ciucă, practic doreşte să ştie să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în Guvern şi ceea ce se întâmplă în ministere. E o chestiune legitimă, a fost o discuţie civilizată, echilibrată, axată pe ceea ce avem noi de făcut la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Cseke Attila.

Referitor la fondurile europene, Cseke Attila a explicat că absorbţia de fonduri europene este cea mai importantă la Ministerul Dezvoltării, însă constituie și o muncă suplimentară.

”Managementul unei situaţii pe partea publică trebuie să fie din scurt. Trebuie să urmăreşti anumite subiecte, anumite chestiuni care pot ridica anumite probleme iar absorbţia fondurilor europene este o parte foarte importantă. Eu pot să spun că şi din punctul de vedere al ministrului Dezvoltării, absorbţia fondurilor euorpene a fost cea mai importantă. Ese o muncă ce se vede în toate comunităţile din ţară”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Amintim faptul că declarațiile ministrului vn după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut deja întâlniri cu mai mulţi miniştri, aceştia fiind convocaţi la Cotroceni. Premierul Nicolae Ciucă a participat la fiecare dintre aceste discuţii, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că a fost informat despre aceste întâlniri şi că doreşte să existe ”un Guvern eficient”.