Apple a anuntat ca va retrage de pe piata adaptoarele USB pentru energie electrica livrate impreuna cu iPhone. Este vorba de cele livrate incepand de la jumatatea lunii iulie consumatorilor din SUA, Japonia, Mexic si Canada.

Se pare insa ca utilizatorii care vor fi nevoiti sa faca schimbul, fie pe Internet, fie intr-un magazin Apple, vor fi ordinul milioanelor in conditiile in care vanzarile iPhone 3G au ajuns la aproximativ 6 milioane in doar 3 luni.

Procesul de rechemare a adaptoarelor va incepe din 10 octombrie si se va efectua gratuit. Conform reprezentantilor Apple adaptoarele prezinta un risc ridicat de soc electric. Compania recomanda, de asemenea, utilizatorilor sa nu le mai foloseasca pana in momentul in care nu vor fi inlocuite. Se pare ca o parte din adaptor se poate rupe si ramane in prinza, avand un risc major de soc.

Ultima rechemarea majora efectuata de Apple a avut loc in 2006 cand a scos de pe piata 1,8 milioane de baterii litiu-ion fabricate de Sony special pentru laptopurile Apple iBook si PowerBook

Sursa: InfoWorld