Dezvoltatorul imobiliar Adama Management, controlat de fondul american de investiţii Tiger Global Management şi de austriecii de la Immoeast, va construi pe terenurile pe care le deţine în oraşele mari din România magazine de tip discount Plus. Primele oraşe aflate în ţinta celor doi parteneri sunt Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti.

„Vom extinde această colaborare şi în Braşov, Bucureşti şi în toate oraşele mari din România“,  a declarat David Flusberg, cofondator şi preşedinte al Adama. Acesta a mai spus că priorităţile companiei nu s-au schimbat şi că va continua să dezvolte ansamblurile rezidenţiale la care s-a angajat.

Magazinul din Cluj-Napoca va fi deschis până la sfărşitul anului viitor şi va cuprinde o suprafaţă totală de 1.400 mp. Acesta este al doilea magazin al reţelei Plus din Cluj. Localizat pe strada Bună Ziua, investiţia în Plus Cluj va fi de 1,5 mil. euro.

Dezvoltatorul va construi magazinele prin intermediul firmelor pe care le coordonează, iar Plus urmează să închirieze spaţiile dezvoltate.

Reţeaua Plus, parte a grupului german Tengelman, are în România 81 de magazine, cel mai recent deschis fiind la Buhuşi, judeţul Bacău.

Adama Management este un dezvoltator imobiliar activ în România, Moldova, Ucraina şi Turcia. Compania dezvoltă în prezent circa 45 de proiecte rezidenţiale şi comerciale, în diverse stadii de planificare şi execuţie.