Ionel Dancă spune că in cadrul reuniunii informale JAI s-a discutat despre aderarea României si Bulgariei la spațiun Schengen, mentionand ca acesta subiect nu a fost atins.

“În ce hal poate să mintă Carmen Dan! Așa ceva nu cred că s-a mai întâmplat în istoria președinției Consiliului Uniunii Europene.
 
Ministrul Carmen Dan a mințit cu nerușinare despre agenda Consiliului de miniștri de Interne din statele membre UE, după reuniunea pe care a prezidat-o.

Carmen Dan a dezinformat în mod grosolan opinia publică prin confuzie, afirmând că subiectul intrării României și Bulgariei în Schengen va fi pus în discuție pe agenda reuniunii informale a Consiliului JAI.

În primul rând, din informații sigure, știm că subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen nici măcar nu a fost propus de Președinția Guvernului României a Consiliului JAI.

A doua minciună ordinară a ministrului Carmen Dan este că subiectul extinderii Schengen ar fi fost discutat sau ”tatonat” în cadrul reuniunii de astăzi. Absolut fals! Știm sigur că nu a existat acest subiect în cadrul reuniunii.

Românii trebuie să știe că actualul Guvern, care asigură președinția Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, nu face nimic pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen, că acest obiectiv nici măcar nu figurează printre prioritățile reale ale Cabinetului Dragnea – Dăncilă iar Carmen Dan minte de fiecare dată când este întrebată de acest subiect.

Cu această guvernare mincinoasă, susținută de PSD și ALDE, românii nu vor vedea zona Schengen fără control la graniță. Așa cum am avertizat, PSD și ALDE pun cruce intrării României în Schengen!”, a scris Ionel Danca pe Facebook, conform stiripesurse.ro.

„Mă bucur să mă aflu alături de Comisarul european Dimitris Avramopoulos, prezența domniei sale fiind o dovadă în plus că Președinția română și a Consiliului Uniunii Europene și Comisia Europeană au priorități comune și lucrează foarte bine împreună. Sunt convinsă că această colaborare va conta în mod determinant în rezolvarea dosarelor dificile pe care le avem de gestionat.

 

Sunt multe dosare dificile, cu care Uniunea se confruntă și pe care noi ni le-am asumat. Ni le-am asumat pentru că ne dorim ca Președinția României la Consiliul UE să însemne un moment de dezvoltare a capacităților europene în domenii esențiale. Și pentru că vorbeam de acest angajament, vreau să remarc obținerea acordului politic pe dosarul privind interoperabilitatea sistemelor de informații la nivelul Uniunii Europene, în urma trialogului de marți. Este un prim pas înainte într-un dosar foarte important pentru ceea ce înseamnă siguranța și securitatea spațiului european și o prioritate pentru președinția noastră”, spunea Carmen Dan. 

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat, miercuri, că România îndeplineşte încă din 2011 criteriile tehnice pentru a adera la Schengen şi a subliniat că este timpul ca decizia politică să fie aceea care să aducă ţara noastră în spaţiul de liberă circulaţie.