O astfel de investiție este necesară deoarece toate aceste tehnologii avansate necesită o putere de calcul masivă. Al, de exemplu, crește capacitatea de calcul prin utilizarea aplicațiilor inteligente, care generează  mai mult trafic de date. Mai mult, tehnologii precum Al și Internetul Lucrurilor (loT) conduc centrele de date către digitalizarea ciclului complet de viață în modul în care sunt planificate, construite și optimizate. Pentru ca această tranziție să aibă succes, centrele de date trebuie să fie mai inteligente și gestionate digital. Pe scurt, presiune pe care aceste tehnologii o pun asupra evoluției centrelor de date este semnificativă.

Aceste noi aplicații determină, de asemenea, o schimbare a modului în care centrele de date sunt construite și utilizate fizic. Acolo unde centrele de date erau în mod tradițional platforme de suport, acestea sunt acum construite mai rapid. Ciclul de operaționalizare a fost condensat la mai puțin de șase luni, unde anterior ar dura un an.

Aceste calendare de operaționalizare mai scurte au apărut din cauza modularizării, care face ca centrele de date sunt create ca module la nivel de arhitectură. Acest lucru permite implementarea rapidă, permițând în același timp organizațiilor să-și rezolve viitorul centrelor de date, permițând extinderea flexibilă a capacității, gestionarea simplă și eficiența energetică ridicată.

Ce face un centru de date excelent?

Pentru a valorifica oportunitățile pe care aceste centre de date noi și recent reorientate le oferă, companiile au nevoie ca centrele lor de date să fie mai fiabile, mai eficiente și mai simple. O arhitectură de alimentare cu energie fiabilă este, de asemenea, esențială, întrucât companiile se bazează acum în totalitate pe disponibilitatea tehnologiei pentru a evita orice perioade de nefuncționare care ar putea închide întreaga afacere. Studiul Research & Markets arată că alimentarea cu energie electrică poate crește cu peste 8,9% în timp – o astfel de rată de creștere este suficient de substanțială încât companiile trebuie să fie în mod activ conștiente de nevoile de energie pe o piață în continuă schimbare.

Privind cifrele, clădirile centrelor de date vor fi mult mai dense și mai compacte, puterea instalată fiind estimată să crească în medie de la 6-8 kW la 15-20 kW/rack până în 2025.

Nu numai că centrele de date trebuie să poată face față unei escaladări a cerințelor de energie, dar este necesară și o arhitectură simplificată a sursei de alimentare pentru a permite centrelor de date să își minimizeze amprenta. Acest lucru poate fi realizat printr-un design bun, împreună cu evaluări și optimizări ale instalațiilor energetice și a întregului sistem ce include clădiri, infrastructură IT, chipset-uri, date și cloud. În fiecare etapă, există o oportunitate de optimizare și eficiență, care nu numai că face un centru de date mai ecologic, dar face și mai ușoară gestionarea sursei de alimentare și depistarea defecțiunilor.

Toate acestea înseamnă că, deși unitățile de alimentare neîntreruptibilă (UPS) cu baterii plumb-acid continuă să fie o caracteristică comună în multe centre de date, unitățile UPS sunt pur și simplu incapabile să ofere performanțele necesare în instalațiile de date de generația următoare.

Pentru a satisface această cerere, organizațiile se confruntă cu noile cerințe plasate asupra centrele de date și vor trebui să se uite la bateriile litiu-ion pentru dimensiunea, amprenta, ciclurile de încărcare și capacitățile generale ca soluție.

Acest lucru ar trebui să fie în combinație cu un mod de alimentare coordonat, astfel încât dacă rețeaua electrică devine instabilă sau se luptă să furnizeze capacitate în timpul orelor de vârf, bateria litiu-ion este în continuare capabilă să furnizeze o sursă de alimentare coordonată pentru a se asigura că întreruperile sunt prevenite. Acest lucru va permite centrelor de date – dacă sunt asociate cu procese inteligente de management – să se încadreze perfect în ciclul prețurilor de vârf ale energiei electrice și să ajute organizațiile să economisească costurile.

Diferența SmartLi

Soluția UPS SmartLi de la Huawei a fost concepută pentru a răspunde cerințelor în schimbare ale centrelor de date privind sursele de alimentare. Soluția include un UPS modular de înaltă densitate energetică și o soluție de baterie cu litiu de înaltă densitate energetică, care eficientizează fluxul de lucru în centrul de date. Densitatea energetică ridicată va contribui, de asemenea, la reducerea cu 50% a amprentelor de carbon în comparație cu sursele de alimentare tradiționale, iar controlul inteligent poate menține o sursă de alimentare stabilă pentru a se asigura că centrul de date este întotdeauna pornit.

Ca un beneficiu suplimentar, soluția SmartLi UPS aplică o tehnologie unică de partajare activă a curentului, care acceptă utilizarea mixtă a consumabilelor vechi și noi, care este deosebit de utilă pentru companiile care doresc să treacă de la baterii cu plumb la baterii litiu-ion.

Tehnologia pe care Huawei a inclus-o în soluția sa SmartLi UPS înseamnă că are o durată de viață mai lungă decât soluțiile concurente. Având o durată de viață de 5.000 de ori la 50% DOD, aceasta înseamnă că o companie nu va trebui să își înlocuiască unitatea timp de 10 ani, reducând TCO și permițând întreprinderilor mici și mijlocii să găsească avantaje financiare prin investițiile în sistemele lor.

Firma de consultanță Frost & Sullivan a declarat în raportul său Global Modular Uninterrupted Power Supply (UPS) Market Forecast 2023, că abordarea modulară a Huawei pentru UPS ar putea face din această companie principalul jucător pe piața globală în domeniu.

(P)