Valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti va depăşi 20 de miliarde de euro odată cu listarea Digi, a declarat Lucian Anghel, preşedintele operatorului pieţei de capital.

Un număr de peste 23,9 milioane de acţiuni au fost inclusă în oferta Digi reprezentând 25,6% din numărul total de acţiuni emise de societate.  Printre acţionarii Digi se află şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), însă Serghei Bulgac, CEO Digi nu a precizat câte acţiuni deţine. 

Digi Communications a intrat marţi pe piaţa românească de capital, sub simbolul DIGI, după ce săptămâna trecută a anunţat că preţul ofertei a fost stabilit la 40 lei per acţiune.

Numărul exact de acţiuni oferite a fost determinat drept 21.744.108, un număr de 17.348.822 acţiuni oferite fiind alocat tranşei investitorilor instituţionali şi 4.348.822 celei de retail. În conformitate cu opţiunea de supra-alocare, acţionarii vânzători pot vinde 2.174.411 acţiuni suplimentare deţinute de aceştia pentru a acoperi poziţiile scurte rezultate din orice supra-alocări efectuate în legătură cu oferta sau tranzacţiile de stabilizare a preţului, conform unei informări transmisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În acest moment, capitalul social subscris al societăţii este compus din 65.756.028 acţiuni de Clasă A cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum şi din 34.243.972 acţiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare. Digi Communications este acţionarul majoritar al operatorului de telecomunicaţii RCS&RDS.