Chung, fost preşedinte al federaţiei sud-coreene şi ex-membru al Comitetului executiv al FIFA, cunoscut pentru atitudinea sa critică la adresa lui Blatter, a anunţat cu prilejul unei conferinţe de presă că se va întâlni cu oameni influenţi din lumea fotbalului înainte de a lua o decizie.

''Voi lua cu atenţie în considerare o candidatură la preşedinţia FIFA. Mă voi decide după ce mă voi întâlni cu lideri ai fotbalului internaţional şi le voi asculta opiniile'', a declarat Chung, vicepreşedinte de onoare al FIFA.

Magnatul sud-coreean a adăugat că felul în care a demisionat Blatter a fost ''dezamăgitor şi regretabil'', iar elveţianul de 79 ani nu ar trebui să aibă puterea de a influenţa alegerea succesorului său: ''Blatter nu ar trebui să fie implicat în procesul de alegeri de la FIFA sau să dispună de fondurile sale. Cel mai ruşinos lucru este că FIFA nu este capabilă să se reformeze ea însăşi''.

Chung a avut un rol crucial în candidatura reuşită a Coreei de Sud pentru organizarea CM 2002 alături de Japonia. El a condus federaţia sud-coreeană între 1993 şi 2009, iar în 2011 a ieşit din Comitetul executiv al FIFA. Omul care l-a înlocuit a fost prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, contracandidatul lui Blatter la alegerile de vinerea trecută.

Coreea de Sud a candidat la organizarea CM 2022, care a revenit însă Qatarului. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: