Meta Platforms, compania mamă a Facebook, trebuie să se eficientizeze prin reducerea locurilor de muncă și a cheltuielilor de capital, a anunțat luni acționarul Altimeter Capital Management, într-o scrisoare deschisă adresată directorului general Mark Zuckerberg, relatează Reuters.

Meta ar putea reduce locurile de muncă

Compania și-a pierdut încrederea investitorilor pe măsură ce a accelerat cheltuielile și s-a orientat către metavers, a transmis fondul de investiții axat pe tehnologie, cu o participație de 0,1%, și a sugerat un plan în trei etape.

Altimeter a spus că fluxul anual de numerar liber poate fi dublat până la 40 de miliarde de dolari dacă reduce numărul de angajați cu cel puțin 20%, reduce cheltuielile de capital cu cel puțin 5 miliarde de dolari până la 25 de miliarde de dolari pe an și limitează investițiile anuale în metavers la 5 miliarde de dolari în loc de 10 miliarde de dolari, cât este în prezent.

Meta a cheltuit miliarde de dolari și a angajat mii de angajați din întreaga lume pentru a construi metaversul, care se referă la un mediu digital comun care folosește tehnologia realității augmentate sau virtuale pentru a-l face să pară mai realist.

Dar visele companiei s-au năruit, deoarece unitatea Reality Labs, care lucrează la realitatea augmentată și virtuală, a raportat în mod continuu pierderi amețitoare. Aceasta a pierdut 5,8 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului.

Altimeter a anunțat că astfel de investiții uriașe „într-un viitor necunoscut sunt supradimensionate și înspăimântătoare, chiar și după standardele Silicon Valley”.

Mark Zuckerberg anunță o recesiune economică

Meta Platforms, care urmează să raporteze rezultatele celui de-al treilea trimestru miercuri, după închiderea piețelor, a refuzat să comenteze.

Brad Gerstner, președintele Altimeter, care a încurajat investițiile agresive în inteligența artificială, a declarat că firma a dorit să se implice cu Meta și nu a avut nicio pretenție.

Compania de socializare și-a redus în iunie planurile de angajare de ingineri cu cel puțin 30%, Zuckerberg avertizându-i pe angajați să se pregătească pentru o recesiune economică.