Preluarea va genera reduceri de cheltuieli de aproximativ 2 miliarde euro şi sinergii evaluate la 1 miliard de euro în privinţa veniturilor, potrivit unui comunicat publicat luni de Vodafone, transmite Bloomberg, citat de mediafax.ro.

Compania britanică va finanţa achiziţia din fonduri proprii şi linii de credit disponibile.Tranzacţia previne listarea la bursă a Grupo Corporativo Ono, aprobată săptămâna trecută de acţionarii companiei spaniole. Printre acţionarii Ono se numără fondurile de private equity Providence Equity Partners, CCMP Capital Advisors, Thomas H. Lee Partners şi Quadrangle Capital Partners. Cele patru fonduri deţin 54,4% din acţiunile operatorului spaniol de cablu.

Vodafone a preluat anul trecut operatorul german de cablu TV Kabel Deutschland, într-o tranzacţie de 7,5 miliarde euro. Grupul britanic se extinde către zona serviciilor fixe de televiziune şi internet pentru a compensa declinul veniturilor din servicii mobile. Totodată, industria europeană de cablu a devenit o investiţie atractivă în ultimii ani odată cu scăderea preţurilor. Săptămâna trecută, compania franceză Numericable a convenit preluarea operatorului de telefonie mobilă SFR, controlat de Vivendi, pentru care a licitat şi grupul Bouygues.

Preluarea Ono aştepată aprobarea autorităţilor de reglementare, iar surse apropiate situaţiei au declarat pentru Bloomberg că cele două companii nu se aşteaptă să apară obstacole. Ono este concurent pe piaţa spaniolă cu grupurile Telefonica şi Orange.

Vodafone a vândut pentru 130 miliarde de dolari participaţia deţinută la operatorul american Verizon Wireless. Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a declarat anterior că grupul dispune de 30-40 miliarde de dolari pentru investiţii şi a alocat 19 miliarde lire sterline pentru consolidarea infrastructurii de reţea în următorii doi ani.
Sursa: mediafax.ro