"Stadiu: Achiziţie anulată. Niciun ofertant nu a depus toate documentele, solicitate în invitaţia de participare, necesare verificării îndeplinirii cerinţelor minime de calificare. Achiziţia se va relua. Lansarea invitaţiei urmează a fi făcută publică la adresa www.mcsi.ro", se menţionează la secţiunea Achiziţii Publice de pe site-ul MCSI.

Termenul de depunere a ofertelor de achiziţie era prevăzut pentru joi, 19 aprilie a.c.

În etapa premergătoare a procesului de privatizare al CN Poşta Română SA, se urmărea achiziţionarea de servicii de asistenţă, consultanţă şi informare juridică în domeniul privatizării şi orice alte servicii complementare/conexe, necesare realizării obiectului contractului, prin care să se asigure asistenţa juridică în procesul de selectare, contractare a unui consultant juridic şi de tranzacţie.

Săptămâna trecută, ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea-Şerban, a afirmat că Poşta Română va avea un consultant de privatizare în cel mult o lună de zile, iar procesul de privatizare a instituţiei s-ar putea încheia până la finele acestui an.

"Atragerea unui investitor minoritar va însemna că acesta va deţine cel mult 20% din acţiuni. Deci statul român va rămâne acţionar majoritar, ca să evităm speculaţiile. Sfârşitul lunii iunie este un termen realist pentru privatizarea Poştei Române? Eu spun că nu este. Nu sunt de acord să privatizăm neapărat această companie fără să parcurgem paşii necesari. Poşta Română va avea un Consiliu de Administraţie selectat de un expert independent în trei patru luni. Alegerea consultantului de privatizare este un proces complex. Ne propunem ca, în maximum o lună, să avem un consultant de privatizare", a spus Mustea-Şerban.

Oficialul MCSI a precizat, totodată, că finalizarea procesului de privatizare a Poştei Române ar putea să se încheie până la finele acestui an sau începutul lui 2013.

Acesta a precizat că, la finele lunii februarie, CNPR avea 34.968 angajaţi, în timp ce în 2011 pierderile companiei s-au cifrat la 68 milioane lei, din care peste 30 milioane lei au reprezentat provizioane constituite în baza unor litigii aflate pe rol.

De asemenea, încasările lunare sunt de 110 milioane lei, din care 67 milioane lei reprezintă cheltuieli salariale, iar o treime comisionul pentru distribuirea pensiilor.

Poşta Română este deţinută de statul român prin MCSI, cu 75% din acţiuni, şi de Fondul Proprietatea (25%).