Deși nu se cunosc prea multe date despre vehiculul care este programat pentru lansare la Detroit Motor Show, în ianuarie 2014, cei de la AutoExpress menționează că va fi mai lung decât actualul model. Având un ampatament mai mare, viitoarea Clasă C va oferi mai mult spațiu pasagerilor. Jurnaliștii se așteaptă ca vehiculul să aibă în dotare și sistemul de tracțiune integrală 4Matic, devenind astfel un rival de temut pentru modelele BMW dotate cu xDrive și pentru Audi-urile quattro.
Pentru propulsie vor fi utilizate motoare ultra-eficiente, începând cu un diesel cu patru cilindri de proveniență Nissan. În ofertă va exista și un motor de 2.0 litri alimentat cu benzină care va fi declinat în mai multe variante de putere, de la 185 CP, până la 250 CP. Clienții vor putea opta, de asemenea, și pentru un diesel de 2.2 litri, în timp ce varianta de top ar putea fi echipată cu un V6 alimentat cu benzină.
Cum imagini cu interiorul au fost deja date publicității chiar de Daimler despre această zonă nu mai sunt multe de spus. Poate doar că seamănă foarte mult cu cea de la Clasa S.