Unul dintre acestea este Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, care este disponibil în România la prețul de 739,99 de lei în oferta PC Garage. Dispozitivul măsoară doar 10 cm, rulează pe Windows și Linux și tranformă într-un PC funcțional orice ecran sau televizor. Doar cu ajutorul unui cablu HDMI

“Datorită Legii lui Moore, după care Intel s-a ghidat în ultimii 50 de ani, au luat naștere cele mai mari inovații tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbându-și forma în funcție de tendințe și de nevoile utilizatorilor. În prezent, discutăm despre Intel Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefinește domeniul PC-urilor”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.

Intel Computer Stick este disponibil în două variante, ambele bazate pe procesorul Intel Atom quad-core pe arhitectură Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM și Linux preinstalat. Dacă este nevoie de spațiu de stocare mai mare, Intel® Compute Stick beneficiază de slot SD.

Computerul continuă să se reinventeze

O altă formă ergonomică a PC-ului este și Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupă puțin spațiu, dar care oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic. Intel NUC este disponibil în oferta partenerilor și retailerilor online în configurații diferite și prețuri variate.

Intel NUC este disponibil pe piața locală în configurații bazate pe procesoarele Intel Core i3 și Intel Core i5, cu capacitate de 120GB și tehnologii precum Intel Hyper-Threading sau Intel Identity Protection și grafică Intel HD 5500, disponibile la Altex sau eMAG. De asemenea, Intel NUC este disponibil și în varianta barebone, adică utilizatorii își pot construi propria configurație. Acesta se găsește în oferta retailerilor locali precum evoMAG, LikeIT, PC Garage sau MediaDOT.


Te-ar putea interesa și: