Cel mai fericit oraş din lume este Melbourne, Australia, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Time Out şi Tapestry Research şi preluat de thisisinsider.com.

Melbourne este neoficial capitala cafelei şi fotbalului din Australia. Acesta se află în statul australian Victoria din sudul continentului.

Metropola cu 4,9 milioane locuitori este un loc unde plajele, arta și cultura diversă lucrează împreună pentru bucuria tuturor.

Plajele, parcurile publice, mâncarea diversă și multe altele transformă Melbourne într-o zonă complexă, cu o vreme aproape perfectă pe tot parcursul anului.

Melbourne este cunoscut ca un oraş cu o populaţie diversă. 56% din locuitorii rezidenţi s-au născut în afara continentului.

Festivalul anual de Mâncare şi Vin din Melbourne are loc încă din 1993. La eveniment iau parte bucătari locali, producători de vin, se aduc produse și ingrediente proaspete.

Sondajul mai arată că 92% dintre oameni se bucură de viața acolo și cei mai mulți spun că le este ușor să-și facă prieteni.

„Australia este cunoscută pentru cafeaua sa premium, însă Melbourne este un oraş renumit că o face mai bună”, arată sondajul.

Localnicii preferă cafenelele locale în locul mărcilor globale. Și mulți au locurile lor preferate.

Muzica este, de asemenea, o mare parte a culturii Melbourne, indiferent dacă este vorba de interpreți de stradă sau festivaluri de muzică ținute în afara orașului.

O parte importantă a vieţii în Melbourne o reprezintă liga locală de fotbal, Australian Football League (AFL).

Râul Yarra traversează orașul, făcându-l astfel un loc perfect pentru plimbările cu barca. Sau vă puteţi plimba de-a lungul malurilor râului, tot o modalitate excelentă de a vă petrece o zi frumoasă.