Subţire cât un smartphone, Aspire S7 are o carcasă unibody din aluminiu şi dispune de un display touch Full HD cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli. Ecranul Ultrabook-ului este protejat de Gorilla Glass 2, tehnologie care oferă sistemului o rezistenţă superioară. Acer este prima companie care foloseşte acest tip de protecţie, Gorilla Glass 2, în construirea laptopurilor.  
“Acer a abordat o nouă metodă pentru dezvoltarea Aspire S7. Am folosit metode şi materiale premium, am pus experienţa utilizatorului pe primul plan. Angajamentului nostru este de a încorpora în produsele noastre tehnologii care completează comportamentul uman şi stimulează acţiunea şi gândirea progresivă”, a declarat Jim Wong, Preşedinte corporate al Acer.
Pentru o rezistenţă mai mare, între carcasă şi sticlă este inclus un material de amortizare, astfel încât dacă Ultrabook-ul este scăpat, şocul să fie absorbit de carcasă şi nu de sticlă.
Aspire S7 vine cu o soluţie de răcire nouă, numită “TwinAir”, care creşte autonomia bateriei şi păstrează Ultrabook-ul rece. Soluţia foloseşte două ventilatoare de mare viteză, 10000rpm, unul pentru a trage aer rece şi altul pentru a elibera aer cald.
Acer Aspire S7 rulează cu procesoare Intel Core i5-3317UB sau i7-3517U şi foloseşte SSD-uri în RAID 0. Bateria Li-Polymer oferă o autonomie de 6 ore, utilizatorul putând dubla durata de viaţă până la 12 ore prin folosirea unei baterii complementare.
Acer Aspire S7 vine cu două noi tehnologii, Acer Green Instant On pentru o bootare şi pornire rapide, şi Acer Always Connect, care le permite utilizatorilor să îşi conecteze şi folosească datele pe mai multe dispozitive, oriunde, oricând, chiar şi în modul sleep. Dispozitivele vin cu tehnologia AcerCloud pentru a le oferi utilizatorilor acces la datele din Ultrabook de pe smartphone şi tablet PC. Astfel, utilizatorii pot face fotografii cu smartphone-ul şi apoi să le vadă pe Ultrabook.
Acer Aspire S7 este disponibil în oferta partnerilor ELKOTech începând cu luna noiembrie, la preţuri pornind de la 6.199 de lei.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/VOacQ4ahuX0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/IyU8zDexQSI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>