Varza este o sursă bună de mangan, fibre dietetice, calciu, magneziu și potasiu. De asemenea, este bogată în vitamine,  inclusiv vitamina C, B6, A, K și E.

O cantitate de 100 de grame de varză, care conține aproximativ 25 de calorii, poartă cu mândrie titlul de aditiv sănătos al alimentației, potrivit 30seconds.

Se spune că supa de varză ajută la slăbit. Această rețetă de supă de varză cu un conținut scăzut de calorii este foarte delicioasă și hrănitoare și merită făcută, chiar dacă nu va face minuni în lupta cu kilogramele.

Varza este o sursă bună de mangan, fibre dietetice, calciu, magneziu

Iată ce aveți nevoie pentru această rețetă de supă de varză:

  • ulei de măsline;
  • ceapă;
  • usturoi;
  • țelină;
  • morcovi;
  • ardei gras;
  • supă de pui;
  • roșii tăiate cubulețe;
  • varză;
  • oregano;
  • busuioc;
  • fulgi de ardei roșu.

O alegere ușoară pentru prânz sau pentru cină

Această supă plină de aromă, fără gluten, este gata în doar aproximativ 40 de minute, fiind o alegere ușoară pentru prânz sau pentru cină.

  • Timp de pregătire: 10 minute;
  • Timp de gătire: 30 de minute;
  • Timp total: 40 de minute;
  • Porții: 8.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 1 cană țelină tocată;
  • 1 cană ceapă tocată;
  • 1 cabă morcovi tocați;
  • 1 ardei gras verde, tăiat cubulețe;
  • 4 căței de usturoi tocați;
  • 4 cești supă de pui;
  • două conserve de roșii tăiate cubulețe cu busuioc, oregano și usturoi;
  • 1/2 varză tocată;
  • 1 linguriță oregano uscat;
  • 1 linguriță busuioc uscat;
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei roșu.

Păstrați supa într-un recipient ermetic la frigider

Puteți să adăugați orice alte legume, cum ar fi broccoli. Puteți folosi un ardei gras roșu, galben sau portocaliu. Păstrați supa într-un recipient ermetic la frigider. Reîncălziți-o în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.

Încingeți uleiul de măsline într-o oală mare. Adăugați țelina, ceapa, morcovii și ardeiul gras. Gatiți până se înmoaie, aproximativ 5 până la 7 minute. Adăugați usturoiul și gătiți 30 de secunde.

Adăugați supa de pui, roșiile și varza. Fierbeți ușor până când varza este fragedă, aproximativ 15 minute. Adăugați oregano, busuioc și fulgi de ardei roșu. Asezonați cu sare și piper.

Valori nutriționale pe porție:

  • Calorii: 84;
  • Grăsimi totale: 4,4 g;
  • Grăsimi saturate: 0,7 g;
  • Colesterol: 0 mg;
  • Sodiu: 408 mg;
  • Carbohidrați totali: 8,3 g.

De ce e bine să mâncăm varză

Beneficiile consumului de varză sunt numeroase. Pe lângă faptul că are un conținut scăzut de calorii și costuri reduse, varza conține multe vitamine, minerale și alte componente care pot ajuta sănătății. Iată care sunt cele mai importante:

  • Protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer;
  • Scăderea „colesterolului rău”;
  • Controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale;
  • Menținerea sistemului nervos;
  • Varza este și foarte ieftină;
  • Varza este o modalitate ieftină de a adăuga nutrienți în dietă;
  • Nivel scăzut de calorii.

Cu doar aproximativ 30 de calorii la 100 g, varza este potrivită pentru un plan de alimentație cu conținut redus de calorii.

Varza vine în multe soiuri și poate fi savurată în numeroase moduri, inclusiv crudă, în salate, gătită în sarmale și fermentată, ca alimente precum varza murată și kimchi.

Varza este bogată în aminoacizi (componentele de bază ale proteinelor), care au activitate antioxidantă și pot ajuta la reducerea stresului oxidativ. Înseamnă că pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de leziuni celulare.