Acţionarul principal al Country Garden Holdings Co., cel mai mare dezvoltator imobiliar chinez după vânzări, se plasează pe locul 35 în topul Bloomberg al celor mai bogaţi oameni ai lumii, scrie publicaţia americană Time. La 36 de ani, Huiyan este şi cea mai bogată femeie şi cel mai tânăr milionar din China. Averea sa este estimată la 22,3 mld. dolari.

Yang Huiyan a atins primul record în 2007, când a fost desemnată cea mai bogată persoană din China la doar 26 de ani, după ce firma sa a început să fie tranzacţionată pe Bursa din Hong Kong. Atunci, avere sa a sărit direct la 16 mld. dolari.

Tatăul său, care a co-fondat Country Garden în 1992, i-a transferat participaţia în companie în 2005, ajutând-o să preia controlul. Astăzi deţine 57% din acest gigant imobiliar.

Duce o viaţă discretă, însă presa chineză a dezvăluit faptul că soţul său este fiul unui oficial de top din guvernul chinez. Se mai ştie faptul că a absolvit cursurile universităţii americane de stat Ohio.

Dezvoltatorii din China s-au bucurat în ultima perioadă de o explozie a pieţei imobiliare. Yang Huiyan este pe locul patru printre miliardarii chinezi din indicele Bloomberg, chiar după Hui Ka Yan (cu o avere de 27,4 mld. dolari), care este preşedintele şi cel mai mare acţionar al China Evergrande Group, care a construit peste 500 de proiecte imobiliare în 180 de oraşe chinezeşti.