Compania se numește Applied Materials, iar obiectul de activitate este construirea de scule și echipamente. Aceste echipamente sunt folosite de companii precum Intel, Samsung, IBM sau Apple pentru a construi cipurile și ecranele tabletelor și smartphone-urilor. Compania estimează ca peste 60% dintre cipurile și ecranele din fiecare smartphone și tablet PC sunt construite cu ajutorul echipamentelor sale.

În ceea ce privește iPad, "67% din componente sunt construite cu ajutorul echipamentelor noastre", afirmă Matt Ceniceros de la Applied Materials. "Tu ești clientul final. Ai cumpărat o tabletă de la Apple. Apple a cumpărat componentele de la producători, iar Foxconn asamblează produsele. Foxconn cumpără cipurile de la clientul nostru. Clientul nostru cumpăra echipamentele de la noi", explică Ceniceros.
 
Applied Materials este o companie înființată în urmă cu 45 de ani care a început cu fabricarea de echipamente pentru producţia semiconductorilor. În prezent, firma face și unelte care ajută la construirea de panouri solare.

Compania a avut un rol esențial și în fabricarea tranzistorului 3D, numit Tri-Gate, pe care Intel a început să îl fabrice anul trecut. Tranzistorii tridimensionali Tri-Gate reprezintă un avans tehnologic foarte mare, comparativ cu structura anterioară bidimensională, care a fost folosită atât pentru toate computerele, telefonele mobile sau electronicele de larg consum, cât şi pentru aparatele de control electronic al maşinilor, nave spaţiale, aparate electrocasnice, dispozitive medicale şi sute de alte aparate din ultimul deceniu. Tranzistorul 3-D Tri-Gate pe 22nm oferă o perfomanţă crescută cu până la 37%, comparativ cu versiunea anterioară pe 32nm.
Sursa: Mashable