Potrivit ACEA, un număr de peste 13 milioane de autoturisme noi ar urma să fie înmatriculate în acest an în Europa, faţă de 12,6 milioane anul trecut.

'ACEA a decis să îşi revizuiască estimările pentru întregul an având în vedere că în primele cinci luni înmatriculările au înregistrat o creştere anuală de 6,8%', a informat ACEA într-un comunicat de presă.

În pofida revizuirii în sus a estimărilor, ACEA subliniază că înmatriculările din acest an vor fi inferioare vârfului înregistrat în 2007, când în Europa au fost înmatriculate aproape 16 milioane autoturisme noi.

'Europa se confruntă în continuare cu dificultăţi. În prezent vânzările de autoturisme în UE sunt în urma celor din China şi SUA, unde vânzările nu revenit la nivelul de dinaintea crizei', a declarat secretarul general al ACEA, Erik Jonnaert.

Aproximativ 12,1 milioane de persoane sau 5,6% din populaţia ocupată a UE lucrează în industria auto europeană. De asemenea, sectorul auto contribuie semnificativ la balanţa comercială a UE cu un surplus de 95,1 miliarde de euro şi totodată este cel mai mai mare contributor privat la activitatea de cercetare&dezvoltare a Europei, cu investiţii anuale de 41,5 miliarde de euro.

SURSA: Agerpres