Un elicopter s-a prăbușit pe autostrada M-40 din Madrid

Accident incredibil în Spania! Vineri după-amiază, pe 1 decembrie, un elicopter s-a prăbușit pe autostrada M-40 din Madrid.

Din fericire, cele două persoane aflate la bord au reușit să scape cu viață datorită iscusinței pilotului, relatează La Vanguardia. Elicopterul a căzut între cele două benzi de circulație, pe o porțiune acoperită cu iarbă.

Una dintre victime a reușit să iasă singură din aeronava prăbușită. A doua a avut însă nevoie de descarcerare. Ambele persoane au fost ulterior transportate la spital. Medicii au spus că unul dintre pasageri a suferit un ușor traumatism cranio-cerebral, iar al doilea are o fractură de femur.

Sursa citată spune că a rezultat, de asemenea, o a treia victimă. Mai exact, este vorba despre șoferul unui autoturism care trecea prin acel loc în momentul în care s-a prăbușit elicopterul. Acesta a suferit însă doar tăieturi minore.

Elicopterul galben prăbușit este un Enstrom 280 FX. Acesta fusese expus la un târg de aviație desfășurat zilele acestea în apropiere de locul incidentului.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a spus că „s-a evitat o tragedie majoră” datorită „deprinderii” pilotului.

Accident spectaculos în județul Vâlcea

Un accident, aproape la fel de spectaculos, a avut loc recent și în România, în județul Vâlcea. Duminică seară, pe data de 26 noiembrie, trei persoane au fost rănite, după ce ce autoturismul în care se aflau şi care circula pe Valea Oltului, a derapat, a ieşit de pe şosea şi a plonjat într-o baltă. Mașina a rămas răsturnată pe o parte.

Accidentul a avut loc în localitatea Brezoi, din judeţul Vâlcea, pe drumul naţional 7. Șoferul autoturismului a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Mașina a derapat, a ieşit de pe şosea pe un pod şi a căzut în balta Proieni, rămânând răsturnată pe o parte.

accident rutier, județul Vâlcea, mașină răsturnată
SURSA FOTO: ziaruldeiasi.ro

Şoferul şi doi pasageri au reuşit să iasă singuri din autovehicul. Toate cele trei victime au suferit multiple contuzii şi au intrat hipotermie. Acestea au fost preluate de ambulanţe și duse la compartimentul de primiri urgenţe al spitalului din localitatea Brezoi.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, la locul accidentului au intervenit pompierii din Vâlcea cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, alături de ambulanţe aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea.