Miliardarul rus Roman Abramovici, care a facut avere din petrol, dovedeste ca are un simt innascut al afacerilor reusind sa scoata bani chiar si din… minerit.

Este adevarat ca e vorba despre un minerit de clasa, respectiv o mina de aur, si la propriu, si la figurat.

Concret, Highland Gold Mining Ltd., al patrulea producator de aur din Rusia, la care Roman Abramovici detine 40% din actiuni, a anuntat astazi ca a obtinut in primul trimestru al anului in curs un profit net de 22,2 milioane de dolari.

Chiar daca rezultatul nu este spectaculos in sine, reprezinta totusi o realizare in contextul in care in aceeasi perioada a anului trecut compania inregistrase o pierdere de 2,8 milioane dolari.

In plus, anul acesta, comparativ cu anul trecut, Highland Gold Mining a inregistrat si o crestere a vanzarilor de peste 76 de procente, mai exact 76,5%.

Roman Abramovici a cumparat la sfarsitul anului trecut 40% din actiunile Highland Gold Mining Ltd pentru care a platit o suma considerata mare de catre analisti, respectiv 400 de milioane de dolari.

Totusi, dupa cum se vede, miliardarul rus a reusit sa puna pe picioare compania, aducand-o de la pierdere la profit.

Roman Abramovici, in varsta de 42 de ani, a facut cea mai mare parte a uriasei sale averi, estimata la 19-20 de miliarde de dolari, in anii tulburi ai tranzitiei din Rusia post sovietica, dar putini stiu ca acesta a intrat in afaceri la doar 22 de ani ca producator de jucarii de plastic.

Una dintre principalele lui calitati este puterea de convingere, sustin apropiatii sai. “Este o persoana intuitiva si poate negocia in asa maniera incat toata lumea sa se simta confortabil”, afirma unul dintre acestia.

Surse: Bloomberg, Ria Novosti, The Independent