România se află în centrul atenției. Întreaga Europă se află practic în Sibiu, la Summit. Un moment inedit și un schib de replici incredibil s-a produs la o întâlnire cu tinerii europeni. Klaus Iohannis a spus că este nemulțumit de anumite lucruri din Uniunea Europeană și că deja trăim în lumea digitală și nu suntem pregătiți.

“Asta e ceva pe care ar trebui să o luăm ca o pe provocare imensă. Deja locuim în lumea digitală și nu suntem pregătiți. Vorbiți despre ceva ce va veni, 5G, următoarea generație de comunicații. Telefonul tău va comunica cu mașina ta, cu mașina de spălat… Faceți ceva să înțelegeți asta pentru că asta se întâmplă. Vorbeam de smartphone-uri că în trecut nu ne imaginam că se poate. Avem informații care acum 10 ani erau greu de descifrat și de specialiști. Nu sunt satisfăcut de ce se întâmplă în UE”, a spus președintele Klaus Iohannis.

În replică, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus că nici el nu e mulțumit de anumite lucruri care se întâmplă în România. Președintele României, Klaus Iohannis, i-a răspuns, râzând: „Înseamnă că suntem doi”.