Fanii Formula 1 sunt în doliu. A murit pilotul brazilian Wilson Fittipaldi

Wilson Fittipaldi, fostul mare pilot brazilian și fratele celebrului Emerson Fittipaldi, a încetat din viață.

La vârsta de 80 de ani, fostul pilot brazilian de Formula 1 Wilson Fittipaldi a încetat din viață la Sao Paulo, conform anunțului făcut vineri de către Confederația Braziliană a Sporturilor cu Motor.

Wilson Fittipaldi, fratele mai în vârstă al renumitului pilot Emerson Fittipaldi, a fost prezent în lumea Formulei 1 în perioada cuprinsă între anii 1972 și 1975.

„La 80 de ani, Wilsinho a murit liniştit şi înconjurat de toată dragostea pe care a meritat-o de-a lungul vieţii.

Wilson a combinat talentul, viziunea asupra viitorului şi îndrăzneala pentru a duce steagul Braziliei la un nivel neaşteptat”, au transmis reprezentanții Confederaţiei Braziliane a sporturilor cu motor, prin intermediul unui comunicat de presă.

În anul 1973, Wilson Fittipaldi s-a clasat pe locul 16 în clasamentul Formulei 1, fiind în competiție pentru echipa Brabham-Ford.

Fratele mai mare al dublului campion mondial Emerson și tatăl pilotului de Formula 1 și Indycar, Christian, era bolnav de ceva timp.

El fusese spitalizat din ziua de Crăciun, care a fost și ziua sa de naștere, după ce s-a înecat cu o bucată de carne. Familia sa nu a reușit să îi elibereze căile respiratorii, ceea ce a declanșat un stop cardiac.

Născut în Sao Paulo, el a condus o mare varietate de mașini în tinerețe, încurajat de tatăl său, Wilson Fittipaldi Sr., o figură importantă a cursei braziliene.

Valoroasa carieră a în Formula 1 a marelui pilot Wilson Fittipaldi

La începutul anului 1971, și-a făcut debutul în Formula 1 la bordul unui monopost al echipei Lotus, alături de Emerson, fratele său, în GP-ul Argentinei, în afara campionatului.

În acel an, a trecut și la F2 cu un Lotus al echipei Bardahl. A marcat puncte în șase ocazii, în special un loc trei la Hockenheim, și a terminat pe locul șase în campionat într-un pluton care îi includea pe Ronnie Peterson și Carlos Reutemann.

Acest lucru l-a propulsat într-un loc la echipa Brabham F1 a lui Bernie Ecclestone în 1972, ca coechipier al lui Graham Hill. A ocupat locul al treilea în cursa de la Interlagos (în afara campionatului).

A rămas la Brabham. În 1973, a făcut o cursă fulminantă la Monaco înainte de a se retrage și obținând ceea ce avea să fie singurele puncte din cariera sa. Mai exact, locul șase în Argentina și locul cinci la Nurburgring. De asemenea, a continuat să concureze în F2 în 1972-73.

Singura sa apariție în 1974 a fost cu Brabham, într-o cursă din Brasilia (în afara campionatului), înainte de a se retrage din F1 pentru a-și înființa propria echipă în Brazilia.

În ciuda lipsei de formă a echipei, Wilson l-a convins pe Emerson să părăsească McLaren și să i se alăture în 1976, în timp ce el însuși s-a retras din activitatea de pilot pentru a conduce echipa, potrivit motorsport.com.