Cătălin Ştefănescu a murit la doar 29 de ani. El era considerat a fi unul dintre cei mai buni culturişti români, campion balcanic şi naţional.

Cătălin Ştefănescu, a murit duminică, în timpul unei banale partide de pescuit. Se pare că tânărul s-ar fi înecat, în circumstanţe încă neelucidate.

A mers împreună cu un prieten la pescuit

Sursa: Facebook

 

Mai exact, duminică dimineață, Cătălin a mers împreună cu un prieten la pescuit pe lacul de la Lazuri. După câteva ore bărbatul care îl însoţea a plecat până acasă, pentru a aduce ceva, însă când s-a întors l-a găsit pe sportiv înecat. Degeaba a încercat să ceară ajutorul la 112. Medicii de pe ambulanță au sosit rapid, însă bărbatul nu a mai putu fi salvat.

“În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în timp ce s-ar fi aflat la pescuit pe un lac din Lazuri, ar fi fost găsit înecat”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Era căsătorit şi avea o fetiţă

Cătălin Ştefănescu ar fi împlinit săptămâna viitoare 29 de ani. El era căsătorit şi avea o fetiţă. Pe lângă activitatea de sportiv de performanţă, tânărul mai era şi antrenor personal de fitness. Acesta era extrem de apreciat în comunitatea locală din Târgovişte.

Imediat, prietenii tânărului au reacționat la aflarea cumplitei vești.

“Finuțul nostru, bun și blând, ne-ai sfâșiat sufletele! Așteptam să-ți spunem La mulți ani, peste o săptămână, acum te jelim. Soarele tău a apus prea devreme ! Nașul și nașa te vor păstra mereu în suflete! Dumnezeu să te primească lângă îngerii săi!”, este unul dintre mesajele transmise.

Federaţia Română de Culturism şi Fitness l-a observat imediat

Despre Cătălin Ştefănescu s-a scris și în Revista Municipiului Târgovişte. El a mărturisit că s-a apucat de sport destul de târziu, în urmă cu zece ani. Sportivul a menționat că prin muncă asiduă a ajuns să participe în 2019 la primul său concurs, etapa zonală a Campionatului de Culturism, la Ploieşti, unde a ieşit pe primul loc. Imediat a fost remarcat astfel de oficialii Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, fiind cooptat imediat în lotul naţional.

În acelaşi an, Cătălin Ştefănescu a devenit campion naţional (categorie+Open), iar de la Campionatul Balcanic s-a întors cu medalia de aur. După o pauză forţată de supraefort a revenit în competiţii la sfârşitul anului trecut, ocazie cu care a mai obţinut câteva succese, trecându-şi în palmares trofeele pentru categoriile culturism clasic şi culturism 80 kg, în cadrul Romania International Grand Prix 2022.