Duminică după-amiază, s-a produs o nouă tragedie: o fată de 13 ani și-a pierdut viața în râul Siret, în timp ce se scălda împreună cu prietena ei de 11 ani, la Doljești, județul Neamț.

Când și-a dat seama că minorele se aflau în dificultate, un localnic a acționat și a reușit să o salveze pe fata de 11 ani. Cu toate acestea, cealaltă fată a rămas dispărută, ceea ce i-a determinat pe locuitorii din zonă și pe pompieri să se alăture eforturilor de căutare. Pompierii au sosit la fața locului echipați cu instrumente specializate de intervenție.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse pentru a o localiza și resuscita pe adolescentă, echipa medicală a declarat-o decedată.

Tragediile s-au ținut lanț în România

Tot în cursul zilei de duminică, un alt incident tragic a avut loc în apropierea Aerodromului Ineu din județul Bihor, după ce un planor s-a prăbușit. Din păcate, pilotul nu a supraviețuit, lucru confirmat de ISU Bihor.

Incidentul a fost semnalat la ora 19:03, când ISU Bihor a primit informații despre prăbușirea planorului în apropierea pistei Aerodromului Ineu.

În replică, trei echipaje de pompieri de la Detașamentul 1 Oradea s-au deplasat prompt la fața locului, însoțite de o autospecială de descarcerare și două autospeciale de pompieri. În plus, a fost mobilizată și unitatea de terapie intensivă mobilă a SMURD Oradea.

În ciuda eforturilor de salvare, pilotul nu a putut fi salvat, iar personalul medical prezent la fața locului a declarat decesul pilotului, potrivit ISU. Autoritățile vor iniția o anchetă pentru a stabili cauza prăbușirii planorului.

Accidente în ziua de Rusalii

Duminică, un grav accident de circulație s-a derulat pe un drum din Bistrița-Năsăud. În incident au fost implicate trei autovehicule, ceea ce a determinat trimiterea la fața locului a elicopterului SMURD și a echipelor de salvare.

Accidentul a avut loc în localitatea Romuli din Bistrița. Cinci persoane au fost rănite, una dintre ele fiind blocată. Intervenția de urgență a fost rapidă, la fața locului ajungând prompt două echipaje SMURD, o ambulanță SAJ, un echipaj de descarcerare și voluntari din Romuli.