A murit Bernard Hill, Regele Théoden din Stăpânul Inelelor

Bernard Hill
Bernard Hill în Stăpânul Inelelor / SURSA FOTO: Twitter

Actorul britanic Bernard Hill, celebru pentru interpretările sale din filme precum „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”, a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 79 de ani, conform informațiilor furnizate de BBC.

Bernard Hill a devenit cunoscut pentru rolul căpitanului Edward Smith în filmul „Titanic”, care a câștigat un premiu Oscar în 1997.

Un alt rol de marcă al său a fost cel al regelui Théoden în trilogia „Stăpânul Inelelor”. De asemenea, Hill a interpretat personajul Yosser Hughes în serialul dramatic emblematic „Boys from the Blackstuff”.

Agentul său, Lou Coulson, a confirmat decesul actorului pentru BBC News, indicând că acesta a avut loc în primele ore ale dimineții. Se așteaptă o declarație din partea familiei sale în curând.

Bernard Hill ar fi urmat să revină pe ecranele televizoarelor în seria a doua a serialului The Responder, o dramă BBC cu Martin Freeman în rolul principal, care începe să fie difuzată duminică.

O carieră care s-a întins pe zeci de ani

În „Boys from the Blackstuff”, Hill a fost lăudat pentru portretizarea curajoasă a lui Yosser Hughes, un personaj intens și memorabil.

Acest serial a câștigat un premiu Bafta pentru cel mai bun serial dramatic în 1983, iar în 2000 a fost clasat pe locul șapte pe o listă a Institutului Britanic de Film cu cele mai bune emisiuni TV realizate vreodată.

O altă prestație memorabilă a lui Hill la BBC TV a fost cea din 2015, în serialul dramatic Wolf Hall, adaptare după cartea lui Hilary Mantel despre curtea lui Henric al VIII-lea. Hill l-a portretizat pe Ducele de Norfolk – un unchi al Annei Boleyn și un dușman al Cardinalului Wolsey.

Alte roluri din cariera sa de zeci de ani au inclus serialul BBC TV I, Claudius din 1976, o apariție în filmul Gandhi din 1982, Shirley Valentine din 1989, The Scorpion King din 2002 și filmul Valkyrie din 2008 al lui Tom Cruise.

 

A murit și actorul Brian McCardie

Lumea filmului a fost în doliu și în prima zi a acestei luni! Actorul Brian McCardie, cunoscut pentru rolul interpretat din serialul ”Line of Duty”, a murit la vârsta de 59 de ani. Într-o postare pe rețelele de socializare, sora actorului, Sarah, a spus că a încetat din viață acasă. Moartea sa bruscă i-a șocat pe cei care l-au cunoscut și l-au iubit. Brian

McCardie a apărut recent în drama BBC ”Time”, după ce a filmat continuarea la filmul ”Outlander Blood of My Blood”.

Familia lui a spus că „a plecat mult prea devreme” , descriindu-l un „actor minunat și pasionat”, relatează BBC.

„Brian și-a iubit munca și a atins multe vieți. A plecat mult prea devreme. Îl vom iubi mereu și ne va fi foarte dor de el”, a spus sora actorului.

Creatorul serialului ”Line of Duty” Jed Mercurio și producătorul executiv Simon Heath au spus că au fost „onorați” să lucreze cu el.

Brian McCardie
Brian McCardie / SURSA FOTO: BBC

„Brian a fost un actor incredibil de talentat, iar impactul pe care l-a avut interpretând rolul lui Tommy Hunter este o dovadă a puterii și a performanței sale actoricești incredibile”, au spus cei doi.

„În afara ecranului, Brian nu era foarte diferit de personajul pe care l-a interpretat – era cald, amuzant și fermecător. Gândurile noastre se îndreaptă spre cei dragi în această perioadă dificilă”, continuă mesajul celor doi.

Louise Thornton, șefa postului BBC Scoția, l-a numit pe McCardie „un actor talentat și versatil pe scenă și pe ecran”.A dezvoltat un interes pentru actorie în timp ce frecventa școala primară

Scriitorul și regizorul Alec Bowman Clarke l-a descris pe McCardie drept un bărbat „autentic, pasionat, generos și amuzant”, care se dedica trup și suflet muncii sale și îi încuraja pe actorii din generația mai tânără.

McCardie a crescut în North Lanarkshire și a dezvoltat un interes pentru actorie în timp ce frecventa școala primară.

A fost apreciat de critică pentru rolul lui Hunter, șeful unei bande de infractori, în primele două sezoane din serialul ”Line of Duty”.