Părinții tinerilor decedați în accidentul din 2 Mai, produs de Vlad Pascu, au exprimat nemulțumirea față de procesul care trebuia să înceapă la Judecătoria Mangalia.

Procesul a fost amânat și a început la ora 12:30, iar părinții au criticat atitudinea judecătoarei. Ei au susținut că aceasta mesteca gumă când a intrat în sală.

Părinții sunt revoltați de atitudinea judecătoarei

Tatăl tinerei decedate a afirmat că „copilul meu a murit și tu te prezinți așa la prima înfățișare? Să îi fie rușine.”

Părinții au considerat că ceea ce s-a întâmplat la primul termen de la Judecătoria Mangalia este o „bătaie de joc”.

Tatăl tânărului decedat în accident a exprimat speranța că procesul va fi mutat la Judecătoria Constanța. El a apreciat întreaga situație ca fiind o „mare bătaie de joc”.

Judecătoarea din procesul accidentului de la 2 Mai mesteca gumă

Acesta a subliniat faptul că sala de judecată i se pare a fi o magazie și a criticat condițiile, menționând că avocații trebuie să stea în picioare. El și-a subliniat nemulțumirea și față de faptul că judecătoarea mesteca gumă.

Tatăl tinerei decedate a calificat aceasta drept o „sfidare” și a exprimat indignarea față de faptul că s-au trezit devreme și au parcurs sute de kilometri pentru ca procesul să înceapă la ora 12:30. Toată această situație a fost catalogată „strigătoare la cer”.

„Cred că se ştia de ieri şi ne pune pe noi nişte proşti să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Eu vreau să îi dea drumul, eu îl duc acasă la mămica şi la tăticul lui. E strigător la cer. Şi vine doamna judecătoare, nici nu i-am reţinut numele, şi mestecă gumă. Asta e, la 12.30, ne vedem mai târziu. E strigător la cer. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine. Are cineva să îmi dea amendă, să vină acum, şi aşa plătesc taxele la stat, să îmi dea şi amendă”, a declarat jurnaliştilor tatăl tinerei decedate în tragedia de la 2 Mai.

Durerea resimțită de părinții victimelor este puternică

Părinții tinerilor decedați în accidentul de la 2 Mai s-au deplasat ulterior la locul tragediei pentru a aprinde lumânări. Tatăl tânărului decedat în accident a exprimat dorința ca părinții lui Vlad Pascu să resimtă durerea pe care o trăiesc ei și ceilalți părinți care și-au pierdut copiii în acel eveniment tragic.

„Aș fi vrut să îi văd pe Pascu și pe părinții lui. Să simtă și ei durerea pe care o simțim noi. Avocații au încercat o mediere, dar nu ne-am prezentat. Nu mă interesează banii, mă interesează copilul nostru, pentru care până la 21 de ani am dat totul. Să vină un nemernic să ne curme viața, să ne lase cu durerea asta pentru toată viața. Nu aș vrea să simțiți ceea ce simt eu niciodată. Nu există zi să nu mergem de trei, patru ori la cimitir, mergem ca la el acasă. Acum aia e casa lui. Dacă nu era fata, noi nu mai eram. Nu mai aveam pentru ce să luptăm în viața asta. Ea nu este bine. Au venit niște prieteni la ea să stea cu ea, nu au dormit toată noaptea, doar cu gândul la proces. Face terapie de două ori pe săptămână. Ea e mai mică decât Sebi. Face 18 ani”, a declarat tatăl tânărului.

De asemenea, tatăl fetei decedate în accidentul rutier se teme că ar putea exista o mușamalizare în acest caz. Întrebat dacă va acționa în justiție polițiștii care nu l-au oprit pe Vlad Pascu înainte de producerea accidentului, tatăl a dat detalii.

Acesta a spus că trebuie să se consulte cu avocatul să vadă în ce măsură este posibil acest lucru. El a ținut să spună că a fost vorba clar de omor.

„I-am spus avocatului, a mers la Poliție și a spus că noi avem înregistrările. Oare ar fi apărut în dosar sau nu? Cred că dispăreau. De ce? Pentru că se face mușamalizare. Suntem în România, cine are bani, scapă. Cine nu are bani ia și fă pușcărie. Eu vreau să facă și ăsta cu bani pușcărie”, a comentat acesta.