„Înjumătățirea” a fost inclusă de Nakamoto în codul Bitcoin și înseamnă reducerea la jumătate a recompensei primite de către „mineri”. Astfel, scade cantitatea nouă de BTC creată. A patra înjumătățire a Bitcoin, care va reduce recompensa pentru minerit de la 6,25 BTC la 3,125 BTC pe bloc, este de așteptat să aibă loc în jurul datei de 120 aprilie, informează Kitco.

Entuziasmul din jurul înjumătățirii Bitcoin „nu este justificat”

Înjumătățirea are loc aproximativ la fiecare patru ani sau odată ce au fost extrase 210.000 de blocuri. Din punct de vedere istoric, evenimentele de înjumătățire au fost optimiste pentru prețul BTC. Cu toate acestea, Carter susține că entuziasmul din jurul înjumătățirii „nu este justificat”.

„În săptămâna înjumătățirii, mă aștept ca Bitcoin să fie plat sau în scădere, deoarece piața realizează că înjumătățirea nu este cel mai optimist eveniment din lume. Minerii Bitcoin sunt cei care trebuie urmăriți în următoarele săptămâni, în timp ce se adaptează la rate mai mici de recompensă. M-aș uita la mineri și aș vedea cum se descurcă și dacă sunt în pragul insolvenței. Acest lucru ar putea adăuga mai multă presiune negativă asupra prețului”, a spus el.

Sarcina minerilor din rețeaua BTC este de a confirma tranzacțiile și de a extrage noi blocuri. La fiecare bloc cu numărul 210.000, recompensa pentru minerit este înjumătățită, ceea ce are o influență directă asupra sumei de bani pe care aceștia o pot obține din minerit.

Pentru Carter, prețul BTC este mult mai strâns corelat de segmentul cererii, ETF-urile Bitcoin spot ducând prețurile Bitcoin, în luna martie, la noi recorduri de peste 70.000 USD.

Teza BTC a fost validată. Este diferită de restul criptomonedelor

Joi, BTC se tranzacționa la peste 61.000 USD, în creștere cu 44,5%. În ciuda scăderii înregistrate în luna aprilie, Carter se așteaptă ca Bitcoin să încheie anul semnificativ mai sus.

„Pentru că așteptăm cu nerăbdare în următorii 2-3 ani, sunt foarte constructiv în ceea ce privește prețul”, a spus el. „Este clar pentru toți că teza Bitcoin a fost validată. A primit acea atenție instituțională din partea Comisiei americane pentru schimburi și valori mobiliare (SEC)  odată cu aprobarea ETF-urilor. Vedem că și alte jurisdicții aprobă ETF-uri, cum a fi Hong Kong-ul. Bitcoin este diferită de restul criptomonedelor”, adaugă el.

Criza datoriilor din SUA = cerere mai mare pentru BTC

Carter a subliniat că tendințele macroeconomice din SUA susțin Bitcoin, evidențiind nivelurile în creștere ale datoriei naționale.

„Există o criză a datoriilor la orizont pentru națiunile dezvoltate, în special pentru SUA. Ne vom confrunta cu represiunea monetară – controlul curbei randamentului și inflația variabilă. Oamenii vor căuta refugii în alte clase de active. Bitcoin a fost ratificat ca o clasă de active în sine, cu instrumente eficiente, pentru a putea fi accesate de oricine din SUA”, a subliniat Carter.

Cu toate acestea, el consideră că BTC trebuie să continue să evolueze pentru a rămâne competitiv în spațiul cripto.